Matchrapport Charlton - Scunthorpe

League One: The Valley , Mån 22 apr kl 16:00
Resultat:
 4 - 0  (1 - 0)
Domare: B Huxtable
Publik: 11 973


 

Målgörare
24, Dijksteel
55, Aribo
63, Vetokele
67, Taylor

Det blev en riktig klang och jubelföreställning när Charlton formligen krossade Scunthorpe hemma på The Valley på annandagen. Lite revansch blev det efter den snöpliga förlusten borta mot Oxford men nu gäller det att inte hänga läpp utan satsa på en vinst på Wembley.

Omgångens resultat gjorde det än mer definitivt klart, som redan konstaterats efter förlusten mot Oxford i fredags, att Charlton inte kommer att vara med i kampen om platserna för direkt uppflyttning. För detta hade det behövts normal utdelning på chanser och spelövertag mot Oxford för det första, men också att Sunderland, Portsmouth och Barnsley började tappa mark. Charlton gjorde nu sitt mot Scunthorpe, men det gjorde även konkurrenterna mot sitt motstånd. 

Scunthorpe har inte mycket att sätta emot på the Valley när Charlton mal ner sitt motstånd på ett imponerande vis. Det är den avstängde Sollys vikarie för dagen, Dijksteel, som rättvist får öppna målskyttet. Välförtjänt gör han därmed sitt första mål ever på den här nivån. Charltons spelplan med offensiva ytterbackar resulterar, och det är snurr på anfallsspelet med platsbyten och överlappningar. Bra att Dijksteel är i form då Solly inte är aktuell förrän vid eventuell kvalfinal.  

I övrigt vilas även Bielik efter att ha skadat sig på träning inför matchen. Gammal axelsskada gör sig påmind och Bowyer vill inte chansa. Bowyer vill också matcha Vetokele lugnt, och han ges som planerat en timmes spel inför hemmapubliken. Som den genuina måltjuv vi känner Igor hinner han med att göra mål innan han byts ut. Framspelningen till målet stod den gode Aribo för, så där bara i farten efter att själv gjort Charltons andra mål strax innan på nick. Framspelning av krutpaketet Reeves, som återigen dominerade på mitten hos hemmalaget. 3-0 en dryg kvart in i andra och matchen var för länge sedan vunnen. 

Men ingen match utan att Taylor gör mål, nu tvåa i skytteligan. Vetokele har just bytts ut mot Williams när Taylor skickar en frisparkprojektil rakt in i nätmaskorna bakom Scunthorpes målvakt. Charlton har 4-0 och matchen är signed, sealed delivered på tio minuter. Fler byten mot slutet i kraftsparande syfte. Pratley in Reeves ut. Och. Till allas glädje och för första gången denna säsong äntrar Forster-Caskey gräset. Den svåra skadan är läkt och det måste kännas underbart för Jake att äntligen efter all rehab få vara tillbaka. 

Scunthorpe får ta nya tag. Gör man inte mål ens när motståndarna ger bort frilägen som vi gjorde i slutskedet är det nog risk att det blir League Two som gäller i höst.

Charlton har än en gång imponerat. Håll i nu! Fyra matcher kvar. Minst... 

Laguppställning Charlton

Phillips

Djiksteel
Bauer
Sarr
Purrington

Cullen
Morgan
Aribo (79)
Reeves (72)

Vetokele (66)
Taylor
                             
Maxwell
Forster-Caskey (79)
Lapslie
Parker
Pearce
Pratley (72)
Williams (66)

Laguppställning Scunthorpe

Alnwick

Borthwick-Jackson
Webster
Ojo
Morris (82)

Perch
Lewis (74)
Novak
Thomas

McCardle
Hammill (64)
                                                                 
Sutton
Flatt
Hallam (82)
Lund (74)
McGahey
Van Veen (64)
Wootton

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2019-04-23