Matchrapport Charlton - Portsmouth

League One: The Valley , Lör 9 mar kl 16:00
Resultat:
 2 - 1  (1 - 1)
Domare: R East
Publik: 14 451


 

Målgörare
41, Aribo 45+1, Curtis
51, Taylor

Charlton gör en strålande laginsats inför sin hemmapulik och tar tre viktiga poäng. Addicks befäster därmed sin plats bland topp sex. Kan laget behålla den inställning man visade mot Portsmouth ser jag inte tränare Bowyers uttalade sikte mot topp två som helt taget ur det blå. 

Ett av Charltons problem har ju varit målskyttet. Spelet på plan har man oftast, med några få undantag, dominerat fram till motståndarens straffområde men sedan har det saknats en spets. Läget ljusnade ju inte direkt när man sålde Grant. Men i den här matchen fick vi se ett hemmalag som jobbade malde ner sitt motstånd och borde avgjort matchen i ett tidigt skede. 

Matchens rese och dominant var Bielik. Den defensiva mittfältsroll han fått passar honom bra. Dessvärre fick han byta efter känning i låret efter första halvlek. Han hann dock visa klass innan dess och jag hoppas att skadan inte ska hålla honom borta från den viktiga avslutningen av serien. I skrivande stund osäkert. Men den rockad som Charlton gjorde i andra halvlek, där Cullen tog Bieliks plats och Reeves kom in offensivt, försvagade inte laget.

Inställningen i alla lagdelar var hundraprocentig matchen igenom. (Dijksteels vikariat för Solly som högerback var felfri. Just den ändringen var den enda jämfört med förra omgångens startelva mot Doncaster) En annan att lyfta fram var Aribo. Han var delaktig i det mesta på mitten och briljant. Bowyers förkärlek till diamantformen på mittfältet föll väl ut. 

Charlton borde ha avgjort matchen tidigt men trots ovan nämnda dominans i första halvlek så stod det 1-1 i halvtid efter att våra röda släppt in kvitteringen lite slumpartat på övertid innan vilan. Det dröjde dock inte länge innan ordningen var återställd när matchens andra halva blåsts igång. Bra också att det var det Taylor som fick göra målet. Viktigt att han återfår sin målkänsla igen med sin nya omgivning. Vetokele som anfallspartner ser bättre och bättre ut. 

Taylors mål visade sig bli det sista i matchen även om det även i andra halvlek fanns bud på fler. Även Portsmouth fick mer att säga till om vartefter Charlton alltmer slog vakt om sin ledning. Det skulle kunnat straffa sig helt orättvist i matchens absoluta slutskede om inte Bauer som vanligt stått rätt placerad som stopper på mållinjen och blockerat skott utifrån. 

Ingen vila ingen ro. Nu väntar ett svårslaget Burton redan i morgon tisdag. Hoppas fokuseringen är lika bra då Charlton! Då kan det bli ännu en trepoängare. Det vore ju inte heller helt fel om Barnsley förlorade eller delade poängen med Sunderland i samma omgång. Då kan Bowyers oförtrutliga optimism även börja smitta av sig på den hårt prövade hemmapubliken och alla andra av oss frustrerade och emellanåt tvivlande charltonfans!

Come on you reds! 

Laguppställning Hemmalag

Phillips

Dijksteel
Bauer
Sarr
Purrington

Bielik (46)
Cullen
Aribo
Williams (58)

Taylor
Vetokele (84)
____________________                                        Maxwell
Fosu (58)
Parker
Solly
Lapslie
Reeves (46)
Pratley (84)

Laguppställning Bortalag

Macgillivray

Brown
Clarke
Burgess
Thompson

Naylor
Close (61)
Lowe
Curtis
Evans (C) (76)

Hawkins (61)
                                                                 
Bass
Donohue (61)
Vaughan (61)
Pitman (76)
Haunstrup
Solomon-Obator
Walkes

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2019-03-11