Matchrapport Charlton - Luton Town

League One: The Valley, lör 13 april kl 16:00
Resultat:
3 - 1  (0 - 1)
Domare: G Ward
Publik: 16 449


 

Målgörare
55, Taylor (straff) 15, Cornick
70, Vetokele
72, Taylor

Charltons formidabla vårsäsong 2019 fortsätter. En säkrad playoff-plats är snubblande nära, men siktet är såklart inställt ännu högre.

Det var inte vilket lag som helst som skulle komma på besök i SE7 den här lördagseftermiddagen. Luton Town, även kända som The Hatters, hade inför matchen 28 raka utan förlust och en klar serieledning. På pappret utan tvekan den svåraste kvarvarande matchen den här säsongen.

Hemmalagets manager Lee Bowyer valde att återgå till det lag som slog Plymouth Argyle förra helgen, vilket skulle visa sig klokt. De rödklädda visade framfötterna redan från första minuten, när toppduon Igor Vetokele och Lyle Taylor skapade en hyfsad chans. Charlton fortsatte att pressa framåt, men en kvart in i matchen stack bortalaget upp i en kontring, ivrigt påhejade av en fullsatt bortasektion med drygt 3000 Lutonfans. Pelly Ruddock-Mpanzu spelade in en perfekt boll till Harry Cornick som inte tvekade och smällde in 1-0 till serieledarna. 

Dillon Phillips höll laget kvar i matchen med en kvalificerad räddning kort efter ledningsmålet, medan Londonlaget sakta men säkert tog över matchen igen. Kring halvtimmen var firma Vetokele och Taylor framme igen, denna gång med ett skott i ribban från en hårt ansatt Taylor. Läget därpå borde kanske ha givit en utvisning på bortamålvakten, när denne rev ner Vetokele precis utanför straffområdet i en kontring. Det blev dock inte mer än gult kort och resultatlös frispark.

Kort efter halvtidsvilan tyckte många att det var dags för straff när Jonny Williams blev nedriven i straffområdet efter en kontring. Domaren höll inte med, trots att större delen av The Valley var på benen och ropade. Det skulle dock inte dröja särskilt länge innan hemmalaget fick sin straff. Taylor blev fälld i den 53:e minuten och stegade själv upp för att ta straffsparken. Lugnt och sansat - 1-1.

Charlton hade nu rejält med vind i seglen och dominerade matchen totalt. En självsäker aktion av Krystian Bielik ledde till ännu ett friläge för Vetokele, som tryggt placerade in ledningsmålet med sin vänsterfot. Bara två minuter senare var det dags för angolanen att spela fram till sin anfallspartner Lyle Taylor, som inte tvekade att fastställa slutresultatet 3-1 från nära håll. Det sista som hände i matchen var att bortalagets frustrerade Andrew Shinnie drog på sig sitt andra gula och därmed fritt kunde välja dusch i omklädningsrummet. 

Fyra matcher kvar för Charlton, som visat sig från sin allra bästa sida på sistone. Lagen som är kvar att möta håller till lite längre ner i tabellen, vilket inte tvunget är bra. Några av dem bråkar nere vid nedflyttningsstrecket och bör därför behandlas med viss försiktighet. Det ska fortfarande mycket till för att våra rödklädda hjältar ska slippa spela play-off om att flytta upp till The Championship, men teoretiskt sett är direktuppflyttningen fortfarande inom räckhåll. Barnsley, Sunderland och Portsmouth ligger dock före, de två senare dessutom med en match mindre spelad. Charltons enda rimliga mål kan vara att ta 12 poäng på de sista fyra matcherna och sedan hoppas på det bästa.

Laguppställning Charlton

Phillips

Solly
Bauer
Sarr
Purrington

Bielik (86)
Cullen
Aribo
Williams (90)

Taylor
Vetokele
                                 
Maxwell (målvakt)
Dijksteel (90)
Lapslie (77)
Parker
Pearce
Pratley (86)
Reeves

Laguppställning Luton Town

Shea

Justin
Bradley
Pearson
Stacey

Berry (81**)
Mpanzu
Shinnie
Moncur

Lee (81*)
Cornick (69)
                                                                
Baptiste (målvakt)
Connolly (69)
Cummings (81*)

Isted
Panter
Sheehan (81**)
Thorne

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2019-04-14, 12:37