Matchrapport Charlton - Fleetwood Town

League One: The Valley , Lör 25 Aug kl 16:00
Resultat:
 0 - 0  (0 - 0)
Domare: A Coggins
Publik: 8 810


 

Målgörare

Det bjöds inte på någon sprudlande underhållning när det blev mållöst mellan Charlton och Fleetwood. Även många i publiken blev mållösa när de slängde in speciella chipspåsar i matchens första minut i något som i media omnämnts som "Crispgate". En fjortonde plats efter fem omgångar är inget som imponerar.

Det talades mer om vad som skulle hända före matchen än om själva matchen utanför The Valley. CARD hade anordnat en protest utanför huvudentrén till stöd för all administrativ personel hos Charlton som blivit förvägrade 10 % av sin årslön. Genom att skära ned på alla tänkbara kostnader har personalen förvägrats att äta vid sin arbetsplats eftersom kontoren inte städas varje dag. Som en konsekvens av detta delade CARD ut specialdesignade chipspåsar som merparten av de supportrar som fick en påse valde att kasta in på planen under matchens första minut. Det hela fick massmedialt genomslag i flera TV-/radiokanaler och tidningar. en radiokanal döpte det hela till Crispgate. Samtidigt delades det ut 10 000 flygblad i St Truiden i Belgien där CARD varnade stadens invånare från allt samröre med deras rikaste invånare, Roland Duchatelet.

Inne på The Valley var det mer förutsägbart. Bowyer startade med ett undantag upp med förväntad startelva där Marshall ersatte Morgan i den mittfältsdominerande 3-5-2-uppställningen. Vetokele återfanns som väntat på bänken och fick komma in i mitten av andra halvlek. Charlton började likt flera andra matcher i ett högt tempo och hade inledningsvis det mesta av spelet. Det saknades dock tempo och lagen hade allt som oftast inga problem att blockera varandras spel. Närmast mål kom Fleetwood som i slutminuten hade ett skott som Bauer räddade på mållinjen.

Mest dramatik blev det kanske i halvtid när en supporter kammade hem £5000 i "The Crossbar Challenge", säkert ett välkommet tillskott i hans ekonomi! Fleetwood fortsatte att utmana Phillips i Charltons mål. Drygt tio minuter in i andra halvlek fick han sträcka ut sig rejält för att hindra Hunters nick att passera i deras jakt på ett ledningsmål. Med ca kvarten kvar fick Aribo matchens bästa chans när han från åtta meters håll sköt en volley långt utanför efter ett kvalificerat inlängg från Solly. Min granne som var på matchen var inte särskilt imponerad av det spel som matchen bjöd på men tyckte ändå att Charlton var det bättre laget. Som i de flesta av säsongens tidigare fyra matcher så saknas skärpan i avsluten som medför att det blir oavgjort istället för vinst/förlust istället för oavgjort. Bowyer sammanfattade det hela med "I’ve been told that we created 20 chances but only hit the target five times, that shows our general play hasn’t been bad. From back to front, we look alright but that final third is what we have to keep working on.‎"

Under veckan förväntas truppen förstärkas med ytterligare två lån mittfältare, det namn som figurerat mest är Josh Cullen från West Ham, en 22-årig Irländare. Samtidigt förväntas Fosu, Reeves och Pearce vara tillbaka i normal träning på måndag. Med tanke på den 3-5-2-uppställning som Bowyer nu kört blir åtminstone jag lite konfunderad över att ta in ytterligare mittfältare. Speciellt med tanke på hans citat ovan som tydligt andas att vi inte har tillräckligt bra målgörare. Samtidigt får man vara realistisk att Bowyer förmodligen får vara glad för varje förstärkning han kan få med tanke på det kaos som råder inom klubben och där personalen inte får ut hela sin lön och ungdomslagen har fått neddragna privilegier på mat- och vattenfronten.

En fjortonde plats och fem poäng efter fem omgångar är långt ifrån godkänt och vi är redan tio poäng efter ledande Peterborough. Tid tages förvisso i mål men man får sällan en bra tid i maraton om man promenerar den första milen.

Laguppställning Charlton

Phillips

Bauer
Bielik
Sarr

Solly
Pratley
Marshall 
Aribo
Page

Ahearne-Grant
Taylor
                                 
Steer
Ajose
Dijksteel
Lapslie (77)
Morgan
Pearce
Vetokele (63)

Laguppställning Fleetwood Town

Cairns

Coyle
Eastham
Morgan
Husband

Burns
Holt
Marney
Hunter

Evans (83)
Madden (93)
                                   
Dempsey
Bolger
Grant
Jones
Long (83)
McAleny (93)
Sheron

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2018-08-26, 20:36