Matchrapport Charlton - Doncaster

League One: The Valley , Lör 3 nov kl 16:00
Resultat:
 2 - 0  (2 - 0)
Domare: G Ward
Publik: 9 873


 

Målgörare
19, Aribo                
33, Grant

Återigen spelar Charlton övertygande fotboll och vinner tämligen komfortabelt mot Doncaster.

Bowyer var euforisk efter matchen mot Barnsley (2-0) för två veckor sedan. Så nu tar han helt sonika ut samma lag som då. Det är till och med så att Taylor mer eller mindre tvingas att starta trots skadekänning och omvittnat behov av vila. Men Bowyer har bett läkaren om en snabbfix som gör honom spelduglig i en timme.

Ordern är tydlig till laget: - Upprepa insatsen mot Barnsley!  Det gör man. Förutom de inledande fem minuterna med en kvalificerad räddning av Steer dominerar Charlton matchbilden och efter tjugo minuter får man utdelning. Ward och Grant kombinerar fint och får med sig en hörna som Cullen trycker till. Bollen räddas i ribban av försvarare och vem om inte vår Aribo är sedan först på bollen och stöter in den. 1-0. 

Charlton forstätter att rulla boll föredömligt och fler bud på mål kommer. Grant hinner missa ett gyllene läge innan han på nytt får chansen efter dryga halvtimmen. En cross från Reeves skapar yta för Taylor som med hjälp av Solly får tillbaka bollen och slår ett inlägg som Grant möter med huvudet. 2-0. Doncaster känns nu faktiskt som ett slaget lag och Charlton hinner med ett stolpskott av Ward innan det är dags för vila.

Andra halvlek är mer av en transportsträcka där Charlton bevakar sitt teritorium väl mot ett frustrerat Doncaster som skapar för lite för att kunna ändra tillställningen. Tvärtom är det Charlton som har de vassaste möjligheterna. När Taylor har gjort sin timme kommer Vetokele in och är nära att på inlägg från Ward knoppa dit trean direkt. Men det blir inte roligare denna lördag och av de ca 10000 på läktarna var det bara de 600 från Doncaster som missnöjda vände hemåt. 

Nöjdast av alla är Bowyer som återigen får se sin favoritelva leverera. Han menar efteråt att insatsen är den näst bästa han sett. Känns rätt att ranka Barnsleyvinsten före då det är ett bättre lag att slå. Samtidigt är det svårt för mig att förstå att Charlton kan förlora uppe i Rochdale för en vecka sedan efter en insats där många av de tongivande spelarna idag var helt anonyma.

Ingen vila ingen ro, jo kanske för Taylor då, för nu väntar en veckomatch mot Walsall borta. C'mon Charlton!  Mot kvalplatserna! 
 

Laguppställning Charlton

Steer

Dijksteel (80)
Pearce
Bielik
Solly

Cullen

Reeves (68)
Aribo

Ward

Taylor (63)
Grant

                                 
Phillips (målvakt)
Vetokele (63)
Marshall (68)
Sarr (80)
Fosu
Lapslie
Pratley

Laguppställning Doncaster

Marosi 

Mason
Butler
T Anderson
Andrew

Blair (78)
Whiteman
Kane

Coppinger (45*)
Marquis
Taylor (45**)                                                                 
Jones (målvakt)
May (45*)
Wilks (45**)
J Anderson (78)
Beestin
Crawford

 

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-11-05