Matchrapport Charlton - Burton Albion

League One: The Valley, tis 12 mars kl 20:45
Resultat:
2 - 1  (2 - 1)
Domare: T. Bramall
Publik: 9 505


 

Målgörare
5, Taylor (str.) 18, Akins (str.)
33, Reeves

Charlton strävade sig fram till tre poäng mot Burton. Segern var långt ifrån självklar.

Ett blåsigt och regnigt SE7 blev skådeplats för en riktigt slitig fotbollsmatch i tisdags kväll, när gulklädda Burton Albion kom på besök till The Valley. Lee Bowyer hade gjort hela fyra ändringar i startelvan efter den imponerande segern mot Portsmouth på lördagen, två av vilka krävdes efter skador på den viktiga duon Jonny Williams och Krystian Bielik. Ben Reeves och Tariqe Fosu ersatte dessa, medan Chris Solly och Josh Parker också fick återvända till startelvan. De ersatte Anfernee Dijksteel och Igor Vetokele.

Matchen började piggt trots det aningen bistra vädret, med chanser åt båda håll. Redan kort efter start fick Fosu ett dunderläge precis i kanten av målområdet, men fick enbart ribban att skallra. Det hela bådade gott för hemmalaget, och redan efter cirka fyra spelade minuter tråcklade sig Lyle Taylor snyggt igenom Burtons försvar och revs ned i straffområdet. Han tog själv den efterföljande straffen och placerade iskallt den vid den vänstra stolproten medan målvakten försvann åt andra hållet.

Glädjen blev dock relativt kortvarig. Mindre än en kvart senare hittade gästernas David Templeton en lucka på vänstermittfältet och drev bollen mot mål. Hans skott blockerades av Patrick Bauer, som oturligt nog fick bollen på handen. Domare Bramall blåste omedelbart och pekade på straffpunkten. Lucas Akins stegade fram och dundrade in en lika trygg straff som den Taylor slagit en stund tidigare. Utjämnat och fortsatt oviss utgång.

Charlton var fortsatt piggt och stack upp mest av de två jämnt matchade lagen. Tjugo minuter efter kvitteringsmålet ledde snyggt passningsspel fram till en öppen yta på högerkanten, där Lyle Taylor tog sikte och med sin första touch skickade ett inåtskruvat inlägg mot bakre stolpen. Där stormade en omarkerad Ben Reeves fram och dundrade in 2-1-målet med en språngnick.

Andra halvlek blev sedan en slitsam affär för hemmalaget. Visserligen hade båda lagen gott om bollinnehav, men Burton var det vassare laget och stack fram med ett antal chanser. Pricksäkerheten var det dock sämre med, och den gode Dillon Phillips i Charltonmålet behövde inte plocka fram handskarna vid något tillfälle. Till slut var de tre poängen bärgade och den fina sviten på hemmaplan förlängd till 13 matcher utan förlust.

Nästa möte blir Bristol Rovers borta, och i skrivande stund är det endast ett fåtal timmar kvar till matchstart. Det laget ligger en bra bit bakom Charlton, men har tre raka segrar och verkar måna om att säkra sitt League One-kontrakt. Onekligen en spännande lördageftermiddag i sydväst!

Laguppställning Charlton

Phillips

Solly
Bauer
Sarr
Purrington

Cullen
Reeves (90)
Aribo (70)
Fosu (80)

Parker
Taylor
                                 
Maxwell (målvakt)
Dijksteel
Lapslie (70)
Marshall (90)
Pearce
Pratley
Vetokele

Laguppställning Burton

Collins

Brayford
Buton (88)
Allen
McFadzean

Fraser
Akins
Templeton (58)
Harness (76)

Quinn
Daniel
                                                                 
Bywater (målvakt)
Boyce (58)
Bradley
Clarke (88)
Hutchinson
Miller (76)
Wallace

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2019-03-16, 11:52