Matchrapport Charlton - Bristol Rovers

League One: The Valley, Lör 24 nov kl 16:00
Resultat:
 3 - 1  (2 - 1)
Domare: M Donohue
Publik: 10 328


 

Målgörare
10, Ward 30, Martin
45, Aribo
90, Grant

Charlton återvände till ligaspelet med bravur och tog tre viktiga poäng hemma. De på pappret svaga motståndarna bjöd upp till kamp men saknade effektiviteten.

Lee Bowyer satte ett lag på banan som påminde mycket om tisdagens 5-0-seger mot Mansfield, med bland andra nyligen friskförklarade Patrick Bauer i försvaret och pigge Nicky Ajose i anfallet. Lyle Taylor saknades på grund av avstängning medan Josh Cullen och Igor Vetokele rehabiliterar sig efter skador i senaste seriesegern mot Walsall.

Charlton inledde matchen piggt och radade upp chanserna. När målet väl föll var det dock på ett lite ovanligare sätt, där Jed Steer kunde skriva upp sig för en assist. Hemmamålvakten plockade ner en frispark och skickade upp bollen mot Jamie Ward. Nordirländaren tog en rejäl löpning, rann förbi Rovers backlinje och tog emot bollen på bröstet, varefter han chippade bollen över Jack Bonham för ett mycket snyggt 1-0-mål.

Hemmalaget fortsatte att dominera halvleken, men Bristollaget stack upp i kontringar när tillfälle gavs. Det var just en sådan spelvändning som ledde till deras reducering med halvtimmen spelad. Enligt de beskrivningar jag läst var det ett riktigt snyggt skott i krysset, otagbart för Steer.

Halvleken blev tätare ju längre den gick, med ett visst övertag för Londonlaget. Precis innan halvtidsvilan dök Joe Aribo påpassligt nog upp vid bortre stolpen och nickade in ledningsmålet efter en skarvning Patrick Bauer på en hörna av Anfernee Dijksteel.

Andra halvlek verkar ha varit lite av ett ställningskrig. Charlton var trots allt det bättre laget och hade lite fler chanser, men mycket av halvleken fördrevs med kamp på mittfältet. Rovers ville dock verkligen ha en välbehövlig poäng med sig hem och skickade upp hela laget inklusive målvakt på det som verkade bli matchens sista hörna. Tariqe Fosu gjorde en perfekt rensning och Karlan Grant nappade på erbjudandet om att göra mål i öppen bur genom att springa ifrån försvararna.

Tre välförtjänta poäng för våra rödvita hjältar och tre raka vinster i serien bådar gott inför tisdagens bortamatch mot Burton. Nu hoppas vi laget håller sig friskt! 

Laguppställning Charlton

Steer

Dijksteel
Bauer
Pearce
Solly

Bielik
Lapslie (82)
Aribo
Ward (89)

Ajose (71)
Grant
                                 
Phillips
Fosu (71)
Hackett-Fairchild (89)
Marshall (82)
Morgan
Sarr
Stevenson

Laguppställning Bristol Rovers

Bonham

Leadbitter
Lockyer
Craig
Upson (74)

Sercombe
O. Clarke (65*)
Payne (65**)
Nichols

J. Clarke
Martin
                                                                 
Smith (målvakt)
Bennett (65**)

Jakubiak
Lines (74)
Partington
Reilly
Rodman (65*)

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2018-11-25, 21:08