Matchrapport Bradford - Charlton

League One: The Valley , Lör 15 sep kl 16:00
Resultat:
 0 - 2  (0 - 1)
Domare: J Simpson
Publik: 15 709


 

Målgörare
               3,   Grant
81, Taylor

Grant, Taylor, Grant, Grant, Taylor! Där har Bowyer funnit nåt! Ett anfallspar som bara blir bättre och bättre. De hittar varandra och gör mål!! Det finns säkert mer att hämta framöver men idag räckte det till seger inför den månghövdade och kritiska publiken i Bradford. 

Bowyer har en grannlaga uppgift att spela in nyförvärv och inlånade spelare i sin trupp. Skadebilden har gjort att det inte funnits tid att vila på hanen. Så även till denna match när Ward kastades in direkt i startelvan och även Cullen som hade tuffa veckomatcher i  benen. De båda irländarna gick att lita på visade det sig. Men det största utropstecknet är ett annat nyförvärv, Lyle Taylor. 

Charlton kommer ut laddade på Bradfords täta arena denna eftermiddag. Med två raka seriesegrar i ryggen har en harmoni spridit sig genom laget tycks det och vi tar tag i spelet omgående. Efter endast tre minuter står det 1-0 till The Addicks :) Grant får bollen av Cullen på västersidan, bryter sig in i banan, lägger över bollen på höger fot och BAM! skickar den upp i bortre krysset. Bra start grabbar!    

Bradford får inte låna bollen mycket när Charlton spelar runt den i laget och de för dagen vita kommer till avslut gång efter annan. Ward. Aribo. Aribo igen. Bradfords målvakt testas hårt i första halvlek. Hemmalaget får ägna sig åt kontringar och gör det inte oävet. Men vår målvakt Steer är ännu ett nyförvärv som gör sitt jobb strålande. Detta och en trygg backlinje gör att Charlton vågar ösa på framåt. Flera mål står till buds i första halvlek och ledningen kunde vara större, men uddamålsledningen står sig till halvtid.

Ett något försiktigare Charlton ger ett vilt kämpande Bradford mer tryck och tyngd i andra halvlek. Flera hemmahörnor rensas desperat bort och Bradford känner sig berövade en straff efter att vår backklippa Pearce markerat ut sin spelare efter änu en hörna. Tjug minuter kvar nu och någonstans dyker rädslan upp att vi ska tappa en ledning mot slutet av matchen igen. Men oron är obefogad.

Bradford lyckas inte överlista Charlton och när matchuret når 81 slår Charltons skyttekung Lyle Taylor till. På vänstersidan bryter han sig in lägger över bollen till högerfoten och BAM! så skickar han upp kulan i bortre krysset. Således mer eller mindre en kopia av Grants öppning av matchen.

Grant har gjort tre nu och Taylor fem och inte undra på att Bowyer är nöjd med sin anfallasduo. 2-0 på bortaplan är en mycket bra insats oavsett vilket lag man möter och att hålla nollan borta är stärkande i sig. Nu klättare vi stadigt i den jämna tabellen och vid seger mot bottenplacerade Plymouth på lördag är vi på kvalplats. Dvs där vi förväntar oss att vara. Minst! C´mon Charlton! Mot Championship!!   

Laguppställning Hemmalag

O´Donnell

McGowan
O´Connor
Knight-Percival

Scannell
J O´Brien
L O´Brien
Wood

Payne
Doyle
Ball (74)

                                 
Sykes-Kenworthy
Bruenker (74)
Miller
Seedorf
Isherwood
Gibson
Goldthorpe

Laguppställning Bortalag

Steer

Solly
Pearce
Bauer

Aribo
Cullen
Ward (75)
Reeves (65)
Page

Grant (90)
Taylor
                                                                 
Phillips
Lapslie (65)
Vetokele (75)
Sarr (90)
Dijksteel
Morgan
Marshall

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-09-16