Matchrapport AFC Wimbledon - Charlton

League One: The Cherry Red Records Stadium, Lör 23 Feb, kl 16:00
Resultat:
1 - 2  (1 - 0)
Domare: C Kavanagh
Publik: 4 532

 

Målgörare
24, Folivi      51, Sarr
91, Vetokele

Charlton gjorde något så ovanligt som att vända en match och till slut bärga tre livsnödvändiga poäng, inte något vi är vana vid. Till skillnad från några av de föregående matcherna så var spelet betydligt bättre även om udden framåt fortfarande saknas för att det skall kännas bra. En repris nästa lördag skulle inte skada! 

Bowyer gick sin egen väg och bröt ganska ordentligt mot hur han brukar ta ut lag gentemot föregående matcher. Tre förändringar blev det samt att Taylor fick spela från start. Solly, Marshal och Lapslie utgjorde förändringarna från Blackpoolmatchen. De fick alla massivt stöd från de 750 tillresta Charltonsupportrarna som täckte ena långsidan av planen. De yttre förutsättningarna var fantastiska, dryga tio grader och strålande solsken. Charlton som var i skriande behov av seger efter att inte ha vunnit någon av de fyra senaste matcherna öppnade matchen lovande. Om inte Taylor hade varit lite ringrostlg så hade den här matchen kunnat få ett helt annat utseende.

Det hade gått blott fyra minuter när Taylor fick ett läge att bara styra ett hårt inlägg men bollen gick strax utanför. Ett mål där och pressen hade blivit enorm på Wimbledon. Istället blev det hemmalaget som tog ledningen efter ett annorlunda upplägg. Frispark från djupt egen planhalva in i motståndarnas straffområde och bollen landade på fötterna hos den nyss inlånade Folivi som bara kunde stöta in ledningsmålet. Trots chanser för båda lagen så blev det inga mer mål i första halvlek.

Andra halvlek fick en annorlunda start då Bowyer fick rött kort efter att ha protesterat mot ett domslut, ett något märkligt beslut men kanske vad som behövdes för att Charltonspelarna skulle vakna till liv. Bara några minuter senare kvitterade Sarr på en snygg frispark och matchen levde igen. Nu var det Charlton för hela slanten och det var nog bara backarna som inte hade kvalificerade målchanser men antingen var bollen riktat för mycket åt ena eller andra hållet eller så stod målvakten Ramsdale i vägen.

Matchen hade tickat in på stopptid när Charlton fick en hörna som slogs kort, mottagning och snabb vändning nedåt kortlinjen följt av ett inlägg. Såg ut som en väl inövad variant och den såg ut att ge resultat när Fosu klippte till på volley. Ramsdale gjorde en briljant räddning och returen gick ut den nyss inkomne Vetokele som medvetet eller omedvetet nickar bollen ned i backen rakt mot målvakten. Bollen studsar i backen och över en sprattlande Ramsdale som kommit på fötter snabbare än en katt som trillar från två meter. Tack vare att balansen inte är den bästa seglar bollen långsamt över honom och segern är ett faktum.

Nu närmast väntar en riktig sexpoängsmatch borta mot sjätteplacerade Doncaster som har två matcher upp på Charlton och fem poäng bakom. Seger där och kvalplatsen börjar kännas ganska säker men det är hela åtta poäng upp till andraplatsen. Men allt är möjligt och det skulle vara förlösande om Taylor hinner bidra till några segrar till innan han blir avstängd för sitt tioende gula kort. Med tanke på hans spel så är det mer än fråga när och inte om, men låt oss hoppas att jag har fel.

 

Laguppställning AFC Wimbledon

Ramsdale

Nightingale
Thomas
Wagstaff
Hartigan (63) 

Seddon
Sibbick
Kalambayi

Pigott 
Wordsworth (80)
Folivi (71)

                                 
McDonnell
Barcham (80)
Garratt
Hanson (71)
McLoughlin (63)
Pinnock
Watson

Laguppställning Charlton

Phillips

Solly (85)
Bauer
Sarr
Purrington

Cullen
Aribo
Lapslie (79)

Williams
Marshall (61)
Taylor
                                                                 
Maxwell
Dijksteel (85)
Fosu (61)
Pearce
Pratley
Reeves
Vetokele (79)

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2019-02-25, 22:08