Matchrapport Accrington Stanley - Charlton

League One: Wham Stadium , Lör 18 aug kl 16:00
Resultat:
 1 - 1  (0 - 1)
Domare: R Joyce
Publik: 2 265


 

Målgörare
78, Clark 15, Grant

Fotboll handlar om att kunna göra mål. Trots att Charlton dominerade större delen av matchen och länge hade ledningen kunde de ha förlorat alla pängen. Nu slutade matchen oavgjord och Bowyer och hans mannar vände hem till London SE7 besvikna och säkert konfunderade. Det här räcker inte.  

Vårt lån från Arsenal, Bielik, kastades redan efter några få träningar med laget in i startelvan bredvid Bauer i mittlåset. Marshall fick börja på bänken, Page fick spela vänsterback och Sarr mittfält. I övrigt ändrade Bowyer inget vad gäller manskap från vinsten mot Shrewsbury. Inget att säga om ens i efterhand. En tröttnande och matchotränad Bielik gjorde en godkänd insats. 

Matchen startar händelserikt och i högt tempo. Charlton är det tyngre laget och efter en snabb kombination mellan Sarr och Page på vänsterkanten sänder den senare in en skön cross i stanleylagets straffområde. Där möter formstarke Grant upp och nickar bollen i ribbans undersida och in. Tveklöst och 1-0 till Charlton som tar över taktpinnen helt resten av halvleken, men slår av de sista minutrarna vilket är nära att straffa sig.

Tankar efter första halvleken: Många möjligheter skapas och man tänker att det bara är en tidsfråga innan tvåan ska komma för vårt lag. Men det blir alltmer tydligt att Charlton för dagen saknar en killer-attityd. Det är för lamt och många felbeslut görs vid avgörandet. Skott kommer, inlägg kommer, men mer på chans än genomtänkt. Går det så går det liksom. Det är något Bowyer måste komma till rätta med kvickt, för vi får se flera lag i den här serien "parkera bussen" i möten med Charlton.  

1-0 i halvtid alltså och andra halvlek börjar. Bowyer försöker öka kapaciteten i luftrummet i Charltons anfall och flyttar upp den långe Bielik på mittfältet. (En inte så dum tanke då i lagen i seriesystemets lägre divisioner (suck) ofta inbjuder till "långa bollar på Bengt") Charlton fortsätter att dominera även om hemmalaget bjuder till bättre motstånd än undertecknad räknat med inför matchen. Phillips får se bollen vina strax utanför sin ram vid ett flertal gånger och det är ofta lite hönsgård i eget straffområde. 

Det är vid ett sådant läge som Accrington Stanley slår till. Charlton får inte bort bollen ur sitt eget straffområde och skott kommer, retur, bollen måste bort, går inte, kan inte, och motsåndarna får ännu en chans och sätter den till vid stolpen till vänster om Phillips. 1-1. Det speglar inte matchbilden men så kan det gå när inte haspen är på. En avsaknad av beslutsamhet i båda boxarna skulle man lite förenklat kunna säga gör att Charlton inte vinner en sådan här match. 

Nu blir goda råd dyra inför hemmamötet med seriledarna Peterborough på tisdag kväll. 

Laguppställning Hemmalag

Ripley

Johnson
Hughes
Sykes
Richard-Everton (71)


Clark
Conneely
Brown
McConville

Finley
Kee (54)
                                 
Maxed
Zanzala (54)
Anderton (71)
Nolan
Mangan
Mingoia
Platt

Laguppställning Bortalag

Phillips

Solly
Bielik (90)
Bauer
Page

Aribo
Sarr
Lapslie (74)
Pratley

Taylor
Grant
                                                                 
Steer
Marshall (74)
Maloney (90)
Dijksteel
Morgan
Ajose
Hackett-Fairchild

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-08-19