Matchrapport Charlton - Doncaster

League One kval 2: The Valley , Fre 17 maj kl 20:45
Resultat:
 1 - 2 (1 - 1)
efter förl 2 - 3, totalt 4 - 4 
Straffar: 4 - 3
Domare: G Ward
Publik: 25 428

 

Målgörare
2, Bielik 11, Rowe
101, Pratley 88, Butler
Straffar:
Solly, Cullen, Taylor, Aribo, Sarr (miss)
100, Marquis

Straffar:
Whiteman, Sadler, Crawford, Marquis (miss), Rowe (miss) 
 

Pust! Charlton lyckades till slut stå som vinnare i returmötet mot Doncaster utan att ha imponerat, dominerat eller kanske ens förtjänat det. Doncaster var inte bättre men inte heller sämre. Charlton gjorde med andra ord en blek och nervös insats inför ett kokande fullsatt The Valley. Men efter förlängning och straffläggning är det klassiska "returmötet" mot Sunderland på Wembley ett faktum!

Egentligen ska jag inte skriva denna rapport just nu för känslorna har inte lagt sig efter sjukt nervig match där Charlton stod som sammanlagd vinnare ända till 88' min då Doncaster tog matchen till förlängning. I denna tog bortalaget också ledningen och känslan var då att Charlton inte skulle klara det från början givna att ta sig till playoff-final. Men kvitteringen kom omgående! Sen, i den avgörande straffläggningen hade Charlton de kyligaste spelarna. 

Redan timmarna innan returen skulle spelas var stämningen fantastisk i SE7. Spänningen vibrerade och förmedlades vid avspark utan problem till oss overseas framför tvapparater och datorer från ett fullsatt The Valley. Bowyers startelva var densamma som i den första matchen. Inte mycket att säga om då Charlton i mitt tycke var överlägsna uppe i Doncaster. Publiktrycket blev inte sämre när Charlton drygar ut sin sammanlagda ledning till 3-1 redan i matchens andra minut genom nick av Bielik. 

Doncaster, med intet att förlora från start och ännu mindre efter Charltons ledningsmål, kvitterar alltför tidigt på ett slumpartat sätt när bollen plötsligt skarvas turligt precist till en omarkerad Rowe som avancerar mot ett överraskat och osamlat hemmaförsvar och helt sonika drar till ett skott i steget. 1-1 och sedan händer något. Eller egentligen tvärtom. Det är något som inte händer. Charlton agerar förlamat. Det blir ingenting av allt och långsamt går det. Den euforiska stämningen på läktarplats dämpas allteftersom. Doncaster får luft. 

Domaren visade sig efter hand inte vara karl för sin hatt och när han två ggr om dömde bort klara straffar för Charlton. Den första när Taylor gjordes ner och den andra när Marquis täckte bollen med utsträckt arm fullt synligt och otvetydigt. skandal kan tyckas men man svalde det för känsaln var alltjämt att Charlton för höge farao borde klara matchen trots detta! 

Andra halvlek blev en nervös historia. Något skönsspel var det inte tal om från något av lagen. Riktigt uselt till och med. Men spänningen!! Morgan byts ut mot Pratley som skulle komma att få bidra med avgörande insats längre fram. Varefter matchen led mot sitt slut och Charlton fortfarande i sammanlagd ledning så blev hemmalagets anfall allt mindre ambitiösa och satsningen på att försvara 1-1 allt större. Men med två minuter kvar av ordinarie tystnar publiken. Doncaster kommer högst på en hörna alldeles för enkelt och gör 1-2 vilket för matchen till en oviss förlängning. Det bör nämnas att Doncaster bara var centimetrar från att styra in vinnarbollen på ordinarie matchtids tilläggsminuter. 

I förlängningen blir det fortsatt kamp och ridån går ner fullständigt i hundrade minuten när Bielik (målgörare men fumlig och osäker i övrigt) inte följer med backlinjen och gör att Marquis fullständigt omarkerad enkelt skickar in 1-3 och ger Doncaster den totala ledningen i semifinalen. Charlton hade tappat det och hade bara sig själva att skylla. Till vår yttersta lycka kan Pratley omgående kvittera, vilket kändes som en skänk från ovan. Matchen stod därför åter och vägde, 4-4 sammanlagt, och en viss kvalmatch mot Sunderland gjorde sig påmind. Även denna match skulle avgöras på straffar. 

Charlton satte sina första fyra innan Doncasters måltjuv och stjärna Marquis missade! Därmed kunde Sarr som Charltons sista straffskytt avgöra om han lyckades. Det gjorde han inte. I ett lamt försök att placera bollen blev hans straff en munsbit för Doncasters målis. Då fick Rovers chansen igen att kvittera i sin sista straff. Rowe (målskytt i matchen) stegade fram. Miss. Lyckan var total bland alla charltonfans! En avgörande match om sista platsen till League Championship var säkrad! Ingen övertygande match av Charlton. Alls. Men nu glömmer vi det och bänkar oss för att på söndag hjälpa The Addicks till seger mot Sunderland. En klassiker till att vänta!

loading...

Laguppställning Hemmalag

Phillips

Dijksteel
Bauer
Sarr
Purrington

Bielik (110)
Cullen
Morgan (46)
Aribo

Taylor
Parker (96)

                                 
Maxwell
Pratley (46)
Williams (96)
Solly (110)
Pearce
Lapslie
Forster-Caskey

Laguppställning Bortalag

Marosi

Blair (86)
Downing
Butler
Andrew

Wilks (105)
Whiteman
Rowe
Kane (80)
Coppinger (96)

Marquis
                                                                 
Lawlor
Crawford (80)
May (86)
Sadlier (96)
Wright (105)
Anderson
Beeston

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2019-05-18 

Ingen av oss var själv på plats men den internationella delen av Charlton representerades av den tyska avdelningen som generöst delat med sig av ovanstående bilder, stort tack till 
Marc Stellmacher!