Matchrapport Oxford U - Charlton

League One: Kassam Stadium, Lör 24 Sep kl 16:00
Resultat:
 1 - 1 (0 - 0)
Domare: K Stroud
Publik: 8 847


 

Målgörare
67, Maguire         54, Jackson (straff)

Charlton övertygar inte. En jämn och medioker match mot Oxford slutar oavgjort och Charltons mål görs på straff. Man håller på att etablera sig som ett mittenlag i div 3. Förväntingarna är högre ställda. 

I en för övrigt oförändrad startelva var Harry Lennon tillbaka i Charltons backlinje när Pearce inte kunde starta på grund av skada. Lennon spelade nästan hela matchen för övrigt. Han lyckades bli utvisad på stopptid och förpassas därmed utanför laget igen i kommande match. Möjligen visar det ändå på viss frustration och det känns välkommet. Att se en vilja, ett driv, en missnöjsamhet från spelarna i Charlton ger ändå lite tröst. 1-1 mot Oxford duger inte helt enkelt. 

Matchbilden då? I första halvlek skapade båda lagen halvchanser på samma sätt och i samma mängd. Efter det att Magennis sånär nått fram, och då hade det varit mål, på ett fint inspel från Ulvstad så kvitterades den målchansen av Oxford med en nick strax utanför ett blottat mål hos Rudd. Och så höll det på. Fram och tillbaka. Charlton lyckades inte hitta det trygga passningsspel man vill ha, utan det blev helt enkelt ett tuta och kör som hör de lägre divisionerna till.

 I andra halvlek kom målen. Charlton ledningen på straff, något sällan skådat i Charltonlägret. Enligt uppgift över fem hundra dagar sen en straff utdömdes till Charltons fördel. Nu var det en Oxfordspelare som stoppade bollen med armen efter ett inlägg i straffområdet, och Jackson gör inget misstag från elva meter. Vi hade då spelat nästan en timme.

Halvtimme kvar alltså och man kunde hoppas att målet skulle få Charlton att slappna av lite och spela ut. Men icke. Oron spred sig att Slade inte hade samma bild som de 1500 tillresta från SE7 när Lookman byts ut efter ledningsmålet. Strax efter det var det nämligen 1-1 efter en genomskärare till Maguire i straffområdet. Kvart kvar och matchen öppnas upp lite. Charlton kommer nära några gånger och Oxford är det nöjda laget till slut. 

Men som sagt inte den dominans av Charlton man förväntat sig och intrycket är, i alla fall efter denna match, att efter senaste årens brandskattning har Charlton blivit ett lag som hör hemma i League One. Sorgligt. 

Laguppställning Hemmalag

Eastwood

Skarz (90)
Dunkley
Raglan
Edwards

Johnson
Rothwell (78)
Lundstram
Sercombe
Maguire

Taylor (60)

                           
Buchel
Hemmings (60)
Ledson
Long
MacDonald (78)
Roberts
Ruffels (90)

Laguppställning Bortalag

Rudd

Solly
Lennon
Bauer
Fox

Crofts
Foley (71)
Ulvestad
Jackson (81)

Lookman (63)
Magennis
                                                                 
Phillips
Ajose
Botaka (81)
Chicksen
Holmes (63)
Ngoyo
Novak (71)

 

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-10-01