Matchrapport Northampton - Charlton

League One: Sixfields Stadium, Lör 4 mars kl 16:00
Resultat:
2 - 1  (1 - 1)
Domare: B Toner
Publik: 7 118


 

Målgörare
34, Botaka 32, M. Smith
62, O'Toole

Charlton åkte på däng för fjärde matchen i rad. Läget ser allt dystrare ut för Londonklubben.

Våra tappra Addicks åkte en bit norr om London för att ta sig an Northampton Town, ett lag i samma skikt i tabelle som det egna, det vill säga nedre mitten. Karl Robinson gjorde som vanligt några ändringar i startelvan för att försöka ruska om laget lite och hitta ett vinnande koncept. Jorge Teixeira, Joe Aribo och Johnnie Jackson utgick medan Fredrik Ulvestad, Patrick Bauer och Lewis Page kom in.

Matchinledningen var relativt stängd och ingendera laget hade några riktigt farliga chanser. Hemmalagets Gabriel Zakuani sprang ihop med sin målvakt och fick utgå efter lite drygt 20 minuter. När matchuret till sist tickat i lite mer än en halvtimme blev det så till slut dags för matchens första mål. Tidigare Charltonspelaren Matt Smith nickade kraftfullt in bollen i nätet efter ett bra inlägg från höger.

Charlton svarade direkt med att strömma framåt. Bara två minuter efter hemmalagets mål kunde Jordan Botaka stöta in en retur efter att Ezri Konsas nick på hörna räddats. Charlton fortsatte att se bra ut men kunde inte få in ett ledningsmål, något som fortsatte efter paus.

Bauer fick utgå i halvtidsvilan, och in kom i stället Teixeira. En dryg kvart in i halvleken misslyckades Charltons försvar med att rensa undan bollen och då var olyckan framme, i form av John-Joe O'Toole. Northamptonspelaren tvekade inte en sekund och satte det mål som skulle visa sig bli matchens sista. Hemmalaget hade sedan inga svårigheter att hålla undan mot ett svagt Charlton.

Läget börjar se alltmer oroväckande ut för våra Addicks, som nu befinner sig endast sex poäng från nedflyttningsstrecket. Fyra förluster i rad är ett riktigt uselt facit med tanke på motståndet, och nu väntar tredjeplacerade Scunthorpe imorgon.

Samtidigt som matchen pågick hade några hundra Charltonfans begett sig ner till Belgien för att protestera mot den belgiske ägaren i hans hemstad Sint Truiden, där de gjorde gemensam sak med supportrar som vill att Roland Duchâtelet ska lämna deras klubb STVV ifred. 

Laguppställning Northampton

A.Smith

Phillips
Zakuani (22)
Nyatanga
Buchanan

Williams (68)
O’Toole
Taylor
Wylde (80)

M.Smith
Richards
                                 
Moloney (målvakt)

K. Anderson
P. Anderson (68)
Beautyman
Cornell
Diamon (22)
McCourt (80)

Laguppställning Charlton

Rudd

Byrne
Bauer (46)
Konsa
Page (74)

Holmes
Crofts
Ulvestad
Botaka

Magennis
Novak (76)
                                                                 
Phillips (målvakt)

Aribo
Chicksen (74)
Dasilva
Jackson
Teixeira (46)
Watt (76)

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2017-03-06, 08:00