Matchrapport MK Dons - Charlton 0-1

League One: Arenanamn , Mån 26/12 kl 16:00
Resultat:
 0 - 1 (0 - 1)
Domare: Chris Sarginson
Publik: 10257


 

Målgörare
38 Ademola Lookman

När man som minst anar att Charlton skall plocka poäng överraskar de positivt och vinner borta mot MK Dons.

Efter att Karl Robinson tagit över som coach har det inte blivit någon vinst och senast  i derbyt mot Millwall gjorde man en slätstruken insats, så förhoppningarna om poäng borta mot Mr Robinsons fd klubb MK Dons var inte så stora.
Men Charlton överraskade nog många, däribland mig själv när de gjorde en klart bättre insats än i senast matchen och vann också med 0-1 vilket inte var helt orättvist.
Det var små skillnader mellan lagen men MK Dons blev klart försvagat när Dean Bowditch fick utgå med skada i 35:e minuten och sedan visade Ademola Lookman varför många klubbar är beredda att betala 10 miljoner pund då han snyggt gjorde 0-1 i 38:e minuten framspelad av Andrew Crofts.

Små detaljer som skulle visa sig viktiga för utgången i en jämn och välspelad tillställning och nu väntar två riktigt viktiga matcher när vi möter Southend och Bristol Rovers runt nyårsdagarna. Vinst i dessa och vi kan åter titta uppåt, men annars får vi nog räkna med att bli ett lag i mitten av tabellen, om nu inte vår givmilde ägare lägger upp lite pengar och fixar ett par nyförvärv i januarifönstret !?
Försvinna lär ju Ademola Lookman (Everton) och Morgan Fox (Sheffield W) göra, så det optimala är väl att dessa ersätts med nya spelare plus att vi behöver ett par spelare till av god kvalitet om vi skall kunna utmana om en kvalplats framåt vårkanten.

Laguppställning Hemmalag

Martin

GB Williams
Downing
Walsh
Lewington

Upson

Agard (86 min)
Carruthers (80 min)
Bowditch (35 min)

Reeves
Maynard

                                 _

Nicholls
GC Williams (35 min)
Powell (80 min)
Aneke (86 min)
Hendry
Furlong
Tshimanga
 

Laguppställning Bortalag

Phillips

Konsa
Bauer
Teixeira
Fox

Lookman
Crofts
Ulvestad
Jackson (56 min)

Ajose (90 min)
Magennis (87 min)

                                                                 

Mitov
Chicksen (87 min)
Johnson (90 min)
Foley

Botaka
Ahearne-Grant
 

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2016-12-29