Matchrapport MK Dons - Charlton

League One: MK:Stadium , Tis 13 dec kl 20:45
Resultat:
 3 - 1 AET (1 - 1 HT, 1 - 1 FT)
Domare: R Jones
Publik: 3 655


 

Målgörare
6, Powell 24, Chicksen
93, Reeves
97, Bowdtich

Förlust och uttåg ur FAcupen ja, men vi ser nu ett helt annat Charlton än för bara någon månad sen. Inspirationen har kommit med nye tränaren Robinsons karisma som smittar av sig. Spelar Charlton som i denna match framöver så kan vi lägga alla tidigare farhågor om League Two åt sidan.

Om den första matchen i mötet med Dons på the Valley (0-0) var jämn var returen en match Charlton borde vunnit klart med tanke på den dominans man visade upp på planen från första stund. Detta trots att sjukdom, skador och avstängningar gjorde att flera ungtuppar och egna akademiprodukter fick kliva in i hetluften från start. Herr Ducharselet tar nog dessvärre direkt fram miniräknaren när han väl intresserar sig för rapporterna från matchen. 

Men fortsatta problem med att göra mål på de målchanser som skapas finns i Charlton. Flera frilägen missades under matchen och det håller inte. Dessutom är det en synd att behöva släppa till bakåt tidigt och jobba i uppförsbacke. Dons tog ledningen efter fem minuter och trots att Chicksen mycket välförtjänt kvitterade innan halvtimmen så kunde inte Charlton förvalta sitt spelövertag. I vägen stod Dons målvakt Nicholls med flera paradräddnignar.

Matchen gick till förlängning där Charlton tappade orken efter att tidigt åter kommit i underläge. Man försökte tappert men det var som förgjort. När sedan Dons gör sitt tredje på ungefär lika många chanser och dessutom i anfallet efter ett jätteläge till kvittering för Charlton, så förstod man att det var "en sån kväll".

Det är ändå skönt att läsa om tränare Robinsons agerande under match och hans kommentarer och hyllningar av spelare efteråt. För mig som var över och såg Swindon borta och har d e n bilden, d e t genomusla Charlton på näthinnan, är det svårt att förstå att det är samma lag jag läser om nu. Men ok. Två oavgjorda mot MK Dons under full tid? Man kanske bara ska vara måttligt optimistisk än. Hoppas vi får behålla våra spelare. 

Laguppställning Hemmalag

Nicholls

Baldock (58)
Lewington
Upson
Potter

Bowditch
Williams
Powell (46)
Downing

Aneke (61)
Colclough

                                 
Martin
Reeves (46)
Agard (61)
Hendry (58)
Carruthers
Jackson
Tshimanga

Laguppställning Bortalag

Phillips

Foley
Teixeira
Konsa
Chicksen

Aribo
Jackson (80)
Botaka

Novak (40)
Hanlan (73)
Lookman
                                                                
Mitov
Fox (40)
Ajose (73)
Johnson (80)
Charles-Cook
Umerah
Ahearne-Grant

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-12-14