Matchrapport Millwall - Charlton

League One: The Den , Ons 21 dec kl 20:45
Resultat:
 3 - 1  (2 - 0)
Domare: C Kavanagh
Publik: 14 395


 

Målgörare
40, O´Brien 48, Ajose   
42, Morison
60, Morison

Det är nåt sjukt i Charlton. Det var ett derby men trots det får vi se ett håglöst och oinspirerat Addicks förlora rättvist. Det går att ta förluster men på det här viset mot en lokalrival. Nej. 

Charlton bär på ett ok av negativa signaler från egna klubbens ledning. Det är självklart att man som spelare inte går opåverkad av att ägaren dagen innan match går ut och skickar ner klubbens dedikerade fans och tidigare strorheter och förebilder. Mna kan bara företsälla sig vilken konflikt det måste vara att faktiskt bjuda till för sin lön när företagets ledning smutskastar sitt eget klubbmärke. 

Sen är det också så att laget är skadedrabbat och få alternativ finns att tillgå som ersättare för de ordinarie. De som används orkar inte. Tränare Robinson längtar efter ett öppet januarifönster, men jag känner mig bara orolig. Med de teoretiska scoutningmetoder som används, och sättet man tidigare tagit in medelmåttor från lägre divisioner i Europa ger jag inte Robinson mycket hopp. Erfarenheten säger också att han inte har mycket för att presentera egna förslag för vår ökända styrelse tyvärr. 

Det emotsedda derbyt mot Millwall blev inte den heta historia charltonfansen hade rätt att förvänta sig. Lurade som de var av uttalanden från framskickade egna spelare. Efteråt kan bara förstå hur dessa talar mot sin gen övertygelse när de säger att de är "excited" inför "the game of the year".  Stackars spelare, stackars lag. Sjukt i sin själ. 

Det ska erkännas att jag inte såg matchen själv. Men efter att ha läst matchrapporter under de senaste åren så kan man lätt förstå matchbilden när man läser hur Charltons försvar "is caught napping" och när Teixera tvingas kapa en annars helt fri Millwallspelare bakifrån för att undvika att bli frånsprungen. Vår gode Jorge fick ett gult utan protester. 

Efter denna händelse, bedrövligt spel och mot slutet av en halvlek där Charlton ändå ryckt upp sig lite men bara sporadiskt fått till skott genom främst Lookman så får matchen sitt rättvisa avgörande. Millwall har underhand förstått att Charlton inte är särskilt taggat för dagen och fem minuter innan vilan gör man också 1-0 på nick och ett par minuter senare 2-0 efter ännu ett inlägg mot den spelsugne Morison som inte gör något misstag med sin volley. Men så svårt var det inte. Markeringen var helt obefintlig.  

Redan efter ett par minuter av andra halvlek bjuds Charlton tacksamt in i matchen. Känslan är att Robinson gjort vad han kunnat och eldat på sitt lag. Kontringen är snabb och snygg: Phillips. Rullar ut bollen till Crofts som spelar fram Magennis. Han hittar Lookman. Bollen sätts ut till höger på Ajose som tar ett steg och lägger in den i mål bakom Millwalls målvakt. 2-1.

Hoppet tänds för oss Addicks men Millwall blir inte speciellt hotat innan de efter en kvart gör sitt tredje. Återigen är det den inspirerade Morison, spelsugen efter skadefrånvaro, återigen helt omarkerad, som visar fin målkänsla efter ett inspel. 3-1. Därefter är det bara en transportsträcka. Botaka kommer in men känns oinspirerad och det måste vara ett tecken på en riktigt dålig fysik just nu i laget när a n d r a bytet görs (Ahearne-Grant) i den 86e! I underläge! I ett derby! Är även de bänkade spelarna så tröttkörda? 

Charlton kom ut som förlorare och åker tillbaka hem som sådana. Jag fick lite hopp med nye tränaren men nu börjar oron för resten av säsongen komma smygande igen. Två matcher kvar innan årsskiftet. Första mot MK Dons igen...

Truppen måste utökas. Hoppas bara att det blir rätt spelare. Fan trot.

Fick just en ruskig känsla av uppgivenhet. 

Laguppställning Hemmalag

Archer 

Cummings
Hutchinson
Craig
Williams

Thompson
Gregory (75)
Onyedinma (90+2)
Webster

Morison
O’Brien (Worrall 88)

                                 
King
Ferguson (75)
Butcher (90+2)
Romeo
Abdou
Smith

Laguppställning Bortalag

Phillips

Konsa
Bauer
Teixeira
Fox

Jackson (86)
Crofts
Chicksen (70)

Lookman
Magennis
Ajose
                                                                 
Mitov
Botaka (70)
Ahearne-Grant (86)
Johson
Foley
Aribo
Ulvestad

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-12-23