Matchrapport Fleetwood Town - Charlton

League One: Highbury Stadium, Lör 10 Sep kl 16:00
Resultat:
2 - 2  (2 - 1)
Domare: D Handley
Publik: 3 371


 

Målgörare
4, Long 32 Magennis
44, Ball         87, Novak

Charlton tappade åter viktiga poäng i den typen av matcher som på förhand måste vinnas. Laget visade dock prov på bra karaktär genom att komma tillbaka från underläge två gånger. Slade har en del detaljer kvar att slipa på i laguppbyggnaden och att få spelet att stämma, men smekmånaden är snart över.

Fleetwood bjöd på strålande solsken och ihärdigt skriande måsar, ungefär samma ljudmatta som Brighton brukar erbjuda fast live :). Charlton kom till spel med i stort sett förväntad startelva. Då Jackson fortfarande var skadad ersattes han av det norska nyförvärvet Ulvestad. Slade verkar ha en viss svaghet för att lufta sina nyförvärv så fort som möjligt vilket jag personligen ser som en svaghet. Alla måste få en rimlig möjlighet att spela in sig i laget innan de gör entré, en viktigare är det när laget som helhet är under uppbyggnad.

Mittfältet var den lagdel som var mest inblandad i baklängesmålen för Charltons del denna dag till viss del ackompanjerad av backlinje och målvakt. Båda målen uppstod efter att mittfältet hade tappat bollen i en uppspelsfas och det uppstod defensivt en lucka centralt på egen planhalva. Hela markeringen var som bortblåst. När Fleetwood gjorde sitt första mål efter fyra minuter reagerade de centrala mittfältarna allt för sent och täckte på långt avstånd vilket gav Long i hemmalaget gott om tid att ladda bössan. Skottet var inget märkvärdigt men möjligen touchar bollen en försvarare och trots att Rudd sträckte ut så fick han inga fingrar på bollen.

Charlton replikerade efter dryga halvtimmen då Holmes jazzade litet fram och tillbaka på kanten innan han bröt inåt och slog ett inlägg som landade mitt framför målet där Magennis mötte upp med pannan och satte bollen i den första burgaveln, motsatt dit målvakten initialt var på väg. Hemmalaget återtog ledningen efter att nyförvärvet Ulvestad lite väl enkelt tappad balansen med en spelare i ryggen (matchotränad?) och bollen landade hos Ball som väl enkelt placerade en ganska lös boll över Rudd mot det bortre krysset. Möjligtvis är Rudd litet felplacerad på båda målen, det första står han för långt bak och på det andra för långt fram. Fleetwoods ledningsmål kom strategiskt en minut före halvtid vilket gav Slade lite extra att fundera över i omklädningsrummet.

Matchen var sett över hela matchtiden tämligen jämn sett till all statistik med fördel Fleetwood i första halvlek och Charlton i den andra. Charlton hade naturligtvis uppförsbacke i den andra halvleken men ingöt friska krafter i form av Novak efter en timme och Botaka och Foley med ca 10 minuter kvar. Det skulle till slut visa sig vara mycket viktiga byten. Med ca 5 minuter kvar rundade Botak sin uppvaktning på klassiskt sätt, bollen till höger och han själv till vänster, spelade in till en oväntad forward i form av Solly i straffområdet som omgående skickade bollen direkt i sidled där Novak, hårt uppvaktad, bara hade att sätta foten till för att skyffla in bollen i målet. Sett över hela matchen var oavgjort nog ändå ett ganska rättvist resultat även om seger för Charlton hade placerat dem i en betydligt mer angenäm ligaplacering än vad nu blev fallet.

Nu närmast väntar hemmamatch mot AFC Wimbledon, ett söderderby i Londonregionen. Här gäller det för Charlton att vara på tårna från första till sista minut för att undvika en liknande matchbild som i lördags!

Laguppställning Fleetwood Town

Neal

McLaughlin
Bell
Eastham
Pond

Ryan (46)
Ball
Grant (79)
Long

Dempsey
Cole (65)
                                 
Cairns

Bolg
Hunter (65)
Jakubiak
Jonsson (46)
Nirennold
Woolford (79)

Laguppställning Charlton

Rudd

Solly
Pearce
Konsa
Fox

Ulvestad (82**)
Crofts
Holmes (82*)
Lookman

Magennis
Ajose (60)
                                                                
Phillips
Bauer
Botaka (82*)
Foley (82**)
Johnson
Lennon
Novak (60)

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2016-09-13, 20:00