Matchrapport Coventry - Charlton     

Championship: Ricoh Arena , Lör 29 sept kl 16:00
Resultat:
1 - 1  (1 - 0)
Domare: D Handley
Publik: 9 479

 

Målgörare
28, Thomas 54, Bauer   

Charlton förmådde med nöd och näppe göra det som krävdes av dem och kryssade till sig sitt favoritresultat den här säsongen vilket också var tillräckligt för att Coventry skulle bli degraderade.

Ibland går saker inte riktigt som man har tänkt sig. Trots flera timmars kamp i fjällstugan med införrapporten med en slutlig bekräftelse på att allt hade uppdaterats upptäckte jag ikväll att ingen hade kunnat läsa den rapporten eftersom det inte fanns någon länk till den. Nåväl, för att min kamp skall vara helt i onödan så finns den att läsa nu i alla fall! :)

Inledningsvis blev matchen en repris på mötet mellan lagen på The Valley där hundratals plastgrisar kastades in på planen vilket fördröjde matchstarten med sju minuter. Supportrarna hade slutit sig samman med gemensamma protester mot lagens respektive ägare. Ur Charltonsynvinkel så var dessa de mest kreativa under den här matchen.

Coventry gjorde det som de var piskade till att göra, att försöka vinna. Det syntes redan från start att hemmalaget hade ett snabbare spel, mer kreativitet och mer vilja. De var tvungna att vinna den här matchen för att ha en teoretisk möjlighet att hänga kvar i League One. Slitet betalade sig till sist en knapp halvtimme in i matchen när de tog ledningen. Förutom ett skott i ribban i början av matchen från Charltons sida tillhörde hela första halvlek Coventry. När visslan ljöd för tedrickning var ändå ledningen så knapp den kan bli.

Coventry ångade på i andra halvlek men de fick grus i maskineriet när Bauer kunde kvittera i samband med en hörna efter att Coventry inte lyckades säda unan bollen, långt ifrån rättvist men det delas inte ut några stilpoäng inom den här idrotten. Coventry lät sig inte nedslås utan kämpade tappert på men oförmågan att göra mål bidrar till att det inte blev någon vinst för Coventry under den här matchen heller.

Inte nog med att det sved med säsongens 24 förlust, det blev även degradering till League Two. En serie som Coventry inte har spelat i sedan 1959. För Charltons del hade en seger mer eller mindre säkrat en plats i nästa års säsong av League One, åtminstone teoretiskt. Rent praktiskt behöver laget två vinster till för att säkra nytt kontrakt och med tanke på hur tätt det är poängmässigt mellan laget har de fortfarande en chans att hamna på övre delen av tabellen.
 

Laguppställning Coventry

Burge

Willis (73)
Turnbull
Rawson
Haynes

Thomas
Stevenson
Bigirimana
Jones (76)

Lameiras
Beavon (45)
____________________
Stokes
Reid (76)
Reilly
Thomas (45)
Tudgay
1Foley (73)
Charles-Cook

Laguppställning Charlton

Rudd

Solly
Bauer
Pearce
Dasilva

Crofts
Ngoyo
Ulvestad
Byrne

Magennis
Holmes (78)
                                                                
Phillips
Aribo (78)
Botaka
Forster- Caskey (58)
Jackson
Texeira
Watt

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-04-17, 23:21.