Matchrapport Charlton - Swindon

League One: The Valley, Sön 30/4 kl 13:00
Resultat: 3 - 0  (2 - 0)
Domare: J Brooks
Publik: 11 936

 

Målgörare
14, Magennis                                 
43, Forster-Caskey
66, Holmes
Det blev ett önskat resultat och en relativt välspelad avslutande match på en annars bedrövlig säsong. Segern mot Swindon var aldrig hotad och det var nästan så att det räckte till att placera sig på den övre halvan i tabellen. Johnnie Jackson gjorde sin sista match som spelare i laget men kommer att återfinnas som assisterande manager av något slag nästa säsong.

Segrarna har stått som spön i backen de senaste veckorna och om man inte bemödade sig med att titta hur motståndet har varit skulle man nästan kunna få för sig att det är ett riktigt bra lag som Charlton förfogar över. Fyra segrar och en oavgjord match på de fem sista omgångarna har skapat precis det avstånd som skiljer Charlton i den slutliga tabellen till degradering. Sju av de tretton poängen kom mot lag som redan var degraderade så med en annan lottning av spelschemat kunde utgången blivit något helt annat.

Vi får glädja oss åt att vi är kvar i League One vilket skapar helt andra förutsättningar till omstart i jakten på The Championship. Återstår bara att se om det finns någon ekonimisk vilja att genomföra den prestationen. Den senaste tiden har det åter ryktats om presumtiva köpare av klubben. Främst ett Australienskt konsortium, som även förekommit flitigt kring ett övertagande av Coventry, men igår påstods det att företrädare för Red Bull fanns på plats för att se matchen. Hur mycket som är önsketänkande och hur mycket som har någon substans återstår att se. Det enda som är säkert är att de belgiska lögnarna som äger och leder klubben inte kommer att åstadkomma något bättre än vad de gjort hittills om det inte byggs ett nytt lag.

Vår vältalige manager har flaggat för att det kommer handlas flitigt under sommaren men en sak är säker, några större summor kommer det inte handla om så länge det inte säljs spelare. Den största anledningen är att vi har alltför många spelare kvar på lönelistan som inte finns kvar i klubben. Att Duchatelet inte är någon höjdare på att köpa spelare med klass märks när det framkommit att de minst har lagt ut £10 000 000 på spelarköp de sista två åren, flera av dem har inte spelat mer än en match! Så för att frigöra ekonomiskt utrymme kommer i stort sett alla spelare som går att sälja säljas under de kommande tre månaderna.

Hur gick det då i matchen? Ja några ändringar blev det i laguppställningen, en på mittfältet och en på forwardsidan. Den av Charlton till Swindon utlånade Ajose fick av naturliga skäl inte spela utan fick följa matchen från läktaren. (För egen del får han gärna ha spelat sin sista match för oss efter hans synnerligen korkade kommentar till oss i Swindon "Varför åker ni så långt för att titta på en match när ni kunde ha sett den hemma på TV".)

Matchen började i ett bra tempo i det soliga vädret. Gräsmattan var fin och publiken på tårna med svarta och vita ballonger samt låtsaspengar som kastades in på planen. Charlton var piggast mot ett mindre motiverat Swindon och Magennis kunde nicka in ledningsmålet redan efter en kvart. Hemmalaget hade sedan flera chanser till att utöka ledningen men det dröjde till strax innan halvtidsvila innan Forster- Caskey kunde stöta in en dubblerad ledning. Knapp styrfart på bollen men det räckte då Henry i bortakassen var på väg åt andra hållet.

I andra halvlek formerades laget för att ge Jackson en möjlighet att göra mål i sin sista match men Henry var bättre med på noterna och förvägrade honom den glädjen. Med kvarten kvar att spela byttes Jackson ut till stående ovationer från publiken efter drygt 250 matcher för Charlton. Dessförinnan hade Holmes utökat ledningen till 3-0 vilket även säkrade en seger i den interna skytteligan framför Magennis. Matchen slutade således med en revansch jämfört med den utskåpningen Charlton åkte på borta mot Swindon i november förra året.

Nästa säsongs fotbollsresa kanske kommer att innehålla en bortamatch mot Portsmouth som tillsammans med Doncaster och Plymouth tog steget upp från League Two. Ned från Championship åker Rotherham, Wigan samt någon i treklövern Blackburn/Nottingham/Birmingham där det sistnämnda laget har två poängs försprång.

Nu tar matchskribenterna en välförtjänt ledighet efter denna säsong som verkligen sugit musten ur oss mentalt sett. Vi håller tummarna för att framtiden ser ljusare ut och att det blir fler medgångar än motgångar den kommande säsongen. Trevlig sommar!

Laguppställning Charlton

Rudd

Solly (86) 
Bauer
Pearce
da Silva  

Holmes
Crofts
Jackson (74)
Forster-Caskey

Byrne (83) 
Magennis
                                 
Phillips
Ahearne-Grant (74)
Aribo (83)
Barnes (86)
Botaka
Novak
Ulvestad

Laguppställning Swindon

Henry

Dabo
Conroy
Thomas
Brophy

Colkett
Starkey (69*)
Rodgers
Iandolo (69**)

Feruz (69***)
Norris
                                                                 
Vigouroux
Barry
Gladwin
Goddard (69*)
Obika (69***)
Twine (69**)

 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-05-01, 19:25.