Matchrapport Charlton - Southend

League One: The Valley , Lör 8 apr kl 16:00
Resultat:2
- 1  (1 - 1)
Domare: R East
Publik: 11 730


 

Målgörare
6, Holmes 11, White                
74, Forster-Caskey

Charlton tog en oerhört viktig och nödvändig trepoängare när Southend besegrades på hemmaplan. Då även några av lagen längre ned i tabellen också vann är skapade dessvärre inte vinsten något andrum, det är fortfarande ynka fem poäng ovanför nedflyttningsstrecket med fyra omgångar kvar att spela. Det lär bli ett nervöst chicken-race påsken igenom!

I tisdags mötte vi MK Dons, vår nuvarande managers förra klubb. Matchen var en hyllning till Keith Palmer, polisen som dog i attacken mot Westminster 22 mars. Men istället för att ta i från tårna så var det en av de absolut sämsta insatserna från våra spelare den här säsongen, möjligtvis med undantag av matchen borta mot Swindon. Mina förhoppningar var inte högt ställda inför dagens match men mina negativa aningar kom på skam när Charltonspelarna bjöd upp till en sällsynt kämpainsats.

Som väntat blev det en del förändringar i startelvan men den stämde inte riktigt överens med den elva jag hade förutspått. De yttre förutsättningarna var annars fantastiska, solen sken, planen var i toppskick och supportrarna slöt upp i större omfattning än normalt den senaste tiden. Southend var stor favorit inför matchen och jag borde varit förvarnad, vi brukar ta poäng i matcher där statistiken talar emot oss. Två mål i en match har vi inte gjort sedan vi vann mot Scunthorpe.

Det var säkert några i publiken som ännu inte hade hunnit att sätta sig innan Holmes öppnade målprotokollet för dagen. Kanske något för glada lät Charlton sedan gästande Southend ganska enkelt kvittera genom att lämna flera spelare omarkerade  på en hörna fem minuter senare och det var kvitterat. Tempot ebbade sedan ut det hände inte så mycket mer framför målen den halvleken.

När knappt hälften av andra halvleken var spelad byttes Forster-Caskey in mot Ngoyo och han hade precis kommit in när han blev inblandad i en situation framför gästernas mål. En styrning av Byrnes inlägg touchade sedan vidare via försvarande Thompson vilket ställde Walton helt. Southend tog sedan över matchen mer och mer och Charlton pressades hårt. De flesta var nog helt säkra på att det ånyo skulle kvitteras när Nouble helt omarkerad nickade utanför i tredje stopptidsminuten.

Alla segrar räknas även de som inte kommer utav skönspel. Och när behövs segrar mer än nu? Fyra omgångar kvar och fem poäng ned till nedflyttningsstrecket, dock har Port Vale en match mindre spelad. I övrigt tog alla utom två av de lag som ännu ligger efter Charlton i tabellen poäng vilket gjorde att det tätnade i tabellen. Samtliga kvarvarande fyra omgångar spelar vi emot lag som ligger sämre till i tabellen än oss. Närmast möter vi Coventry borta i en match som de måste vinna för att ha en teoretisk möjlighet att undvika degradering.

Hoppets stjärna lyser fortfarande över SE7 men vi har hela Via Dolorosa kvar innan kontraktet är säkrat!

Laguppställning Charlton

Rudd

Solly
Bauer
Pearce
Dasilva

Crofts

Ngoyo (70)
Ulvestad
Byrne

Magennis
Holmes (90)
                                 
Phillips

Botaka
Chicksen
Forster-Caskey (70)
Jackson
Teixeira (90)
Watt

Laguppställning Southend

Walton

White (70)
Ferdinand
Thompson
Demitriou

Atkinson
Amos (63)
Timlin
McLauglin

Cox
Robinson (75)
                                                                

Bexon
Fortuné
Hines
McGlashan (63)
Mooney
Nouble (75)
O'Neill (70)

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-04-08, 23:18.