Matchrapport Charlton - Southampton Academy

Checkatrade Trophy: The Valley , Tis 30 aug kl 20:45
Resultat:
 0 - 0 (0 - 0),  5 - 4 efter straffar
Domare: A Haines
Publik: 1 336


 

Målgörare 
Straffsparksavgörande:
Charlton                                                     Southampton 
omg 1: Solly (mål)                     1 - 0         Stephens (miss)       
omg 2: Umerah (mål)                2 - 1         Hesketh (mål)
omg 3: Foley (miss)                  2 - 2         McQueen (mål) 
omg 4: Hanlan (mål)                 3 - 3         Jones (mål)
omg 5: Ahearne-Grant (mål)     4 - 4         O´Connor (mål)

omg 6: Konsa (mål)                  5 - 4         McCarthy (miss)

Första gruppspelsmatchen för Charlton i Checkatrade Trophy mot The Saints Akademilag slutade 0-0 efter ordinarie tid. Hemmalaget vann straffsparksläggningen och fick därmed bonuspoängen. Bra start i en turnering som tycks rendera måttligt intresse. 1300 personer, varav 200 tillresta från Southampton, hade sökts sig till The Valley på tisdagskvällen. 

Charlton var enligt reglerna tvingade att ställa upp med minst fem av de startande i senaste ligamatchen. Det blev sex och då räknar jag inte den i matchen mot Bolton sent inhoppande Hanlan. Tränare Slade tog möjligheten att ytterligare testa sitt nya mittfält med Solly till höger och dessutom fick Johnson/Lennon matchtid som mittlås i backlinjen. Ahearne-Grant vars kontrakt i veckan förlänngts till 2019 fick utgöra anfall tillsammans med Ajose. Men matchens huvudfigurer blev målvakterna: Phillips vs McCarthy. Båda har agerat reservmålvakter för respektive lag i seriespelets säsongsinledning. 

I Charltons mål fick egna produkten Dillon Phillips, 21 göra sin a-lagsdebut. Han var i fin form, höll nollan och visade med spektakulära räddningar på skott både från långt och nära håll samt rätt bedömningar i svåra situationer att han kan bli hur bra som helst med mer rutin. McCarthy i Southamptons mål gjorde inte heller bort sig och fick efter matchen mot Charlton en något oväntad inkallelseorder till A-landslaget inför Englands VM-kval mot Slovakien i helgen. Han ersätter där skadade Forster, som till vardags är förstemålvakt i just Southampton. 

Men målvakterna i all ära, de fick i sanning inte mycket att stå i, men kanske därför ska de premieras desto mer. Matchen var avslagen och händelsefattig rätt igenom. Southampton var laget som kom närmast och tilldömdes straff efter 20 min. Straffen slogs utanför (som ett omen inför det som komma skulle). Charlton hade svårare än sina motståndare att komma till avslut.

Fler namn introducerades från Charlton när forward Josh Umerah och splitternya värvet från Brighton, vänsterbacken Adam Chicksen byttes in efter timmen spelad. Umerah hade möjligheten men var för självisk i situation med lagkamraten Hanlan fri i straffområdet. 

Matchen slutade 0-0 och båda lagen fick var sin poäng. I denna turnering ska matcherna avgöras och omedelbar straffsparksläggning följde. Lagen missade var sin straff efter ordinarie fem omgångar. Phillips i charltonmålet räddade vackert Saints första, men det var utjämnat i tredje omgången då Foley drog bollen i ribban. Efter 4-4 kom avgörandet i första utslagsomgången:  

Som för att understryka vilka som var matchens huvudfigurer var det målvakt McCarthy som fick slå straffen för att kvittera för Southampton efter att Konsa satt sin straff. McCarthy vs Phillips alltså. McCarthy sköt bollen i ribban. 5-4 och slut. Charlton tog därmed bonuspoängen och fick med sig 2p till nästa omgång mot Crawley den 4 oktober. Crawley vann sin match mot Colchester parallellt. Sista gruppspelsomgången spelas den 8 november mot Colchester borta. 

Crawley                        1-0   3p
Charlton                        0-0   2p
-------------------------------------------
Southamton Academy  0-0   1p
Colchester                    0-1    0p

Svårt att säga vad som kommer ut av denna turnering. Klar möjlighet för respektive lag att lufta sina reserver och ungdomsspelare och som så intressant. Men det måste väl vara en ren förlustaffär för klubbarna? Eller ger avtalet med Sky en form av garanti? 1 336 åskådare på The Valley...

Laguppställning Hemmalag

Phillips

Konsa
Lennon
Johnson
Fox (66)

Croft (84)

Solly
Foley
Hanlan


Ajose
Ahearne-Grant
                                 
Rudd
Bauer
Charles-Cook (84)
Chicksen (66)
Muldoon
Pearce

Laguppställning Bortalag

McCarthy

Reed
Stephens
Olmola (86)
Jones

McQueen
Sims
Hesketh
Valery

Gape (88)
Johnson 
                                                            
Parkes
Cook
Moalose
N´Lundulu (86)
O´Connor (88)
Rowthorne
Wood

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-09-04, 11:00