Matchrapport Charlton - Scunthorpe

League One: The Valley, Tis 7 mars kl 20:45
Resultat:
2 - 1  (1 - 0)
Domare: D Whitestone
Publik: 9 088 (officiellt)


 

Målgörare
33, Jackson 75, Van Veen
90, Watt (straff)

Charlton plockade sina första tre poäng på mycket länge mot topplaget Scunthorpe. En gammal trotjänare ledde laget på rätt väg.

Två lag som är nere i lite av en svacka stod inför varandra på The Valley denna tisdagkväll. Den här matchen skulle spelats tidigare i år men sköts upp på grund av en genomfrusen plan, trots att The Valley "ska ha" värmeslingor. Nu var det hur som helst dags, och Karl Robinson fortsatte att flytta om spelare för att försöka hitta en vinnande kombination. Adam Chicksen, Johnnie Jackson, Jorge Teixeira och Joe Aribo var tillbaka på plan.

Charlton inledde matchen stabilt och hungrigt, med en tidig volley från Teixeira som träffade ribban. Norske Fredrik Ulvestad drog ett tungt lass i den här matchen och försedde hela tiden sina lagkamrataer med bra passningar. Samme Teixeira var trots sin backposition ständigt inblandad i anfallet och borde kanske ha fått straff i 25:e minuten, när han såg ut att bli fälld. Domaren ansåg dock inte att några fel begåtts.

I 33:e minuten blev det hörna. Bollen från Ricky Holmes skruvades utåt och möttes av Jackson i målområdet, där veteranen fick på en direktvolley rakt upp i taket och 1-0 var ett faktum. Bortalaget hade några ströchanser men första halvlek dominerades helt klart av Charlton.

Holmes och Ulvestad fortsatte att visa framfötterna och skaffade fler lägen åt våra Addicks i början av andra halvlek, understödda av en hårt arbetande Josh Magennis. När nordirländaren sedan blev skadad i 57:e minuten och ersattes av Andrew Crofts bytte matchen karaktär. Charltonförsvaret hade fullt sjå att hålla undan och räddades av såväl försvarare och målvakt som målramen.

I 75:e minuten lyckades Declan Rudd inte riktigt boxa bort ett inlägg som han försökte avstyra, varpå Scunthorpes Kevin Van Veen kunde sno till sig bollen och kvittera framför de tillresta Lincolnshireborna. Det såg ut att kunna bli svårt för Charlton att få några poäng över huvud taget i takt med att Scunthorpe pressade för ett ledningsmål, men hemmalaget skulle få sista ordet.

I matchens sista ordinarie minut slog Chicksen en lång frispark in mot straffområdet, där Teixeira gick för att möta bollen. Den här gången kunde domare Whitestone inte neka Charlton en straff när försvararen drogs ned av en av Scunthorpes backar. Den inbytte Tony Watt stegade fram och pangade resolut in en inte helt otagbar straff framför The Covered End. 2-1 till hemmalaget och en efterlängtad seger.

Publiksiffran landade på drygt 9000, men det är en siffra som ska tas med en nypa salt. På bilder från matchen ser det knappast ut att vara så många på plats, varför man kan tänka sig att regimen tar med oanvända årskort i räkningen.

Matchschemat fortsätter att vara tajt, härnäst väntar åttondeplacerade Walsall.

Laguppställning Charlton

Rudd

Byrne
Teixeira
Konsa
Chicksen

Jackson
Ulvestad
Aribo
Holmes (86)

Magennis (58)
Novak (81)
                                 
Phillips (målvakt)
Ahearne-Grant (86)
Crofts (58)
Dasilva
Dijksteel
Page
Watt (81)

Laguppställning Scunthorpe

Daniels

Clarke
Wallace
Mirfin (90+2)
Toffolo

Morris (45)
Crooks
Holmes (62)
Dawson

Madden
Van Veen
                                                                 
Anyon (målvakt)
Bishop (45)
Davies (90+2)
Goode
Hopper (62)
Toney

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2017-03-09, 14:53