Matchrapport Charlton - Shrewsbury

League One: The Valley, Tis 16 Aug kl 20:45
Resultat:
3 - 0  (3 - 0)
Domare: G Ward
Publik: 9 174


 

Målgörare
22, Holmes
24, Jackson
31, Holmes

I den tredje omgången fick Charlton äntligen fart på spelet och avgjorde matchen redan under den första halvtimmen. Under den andra halvtimmen bevakade hemmalaget sin ledning och kunde konstatera att vinsten förflyttade dem från 22:a till 8:e plats i tabellen, det svänger!

Charlton kom till spel med ungefär den startelva jag hade förväntat mig, dock var Bauer fortfarande bänkad. Då Charlton inte har imponerat så mycket under de två första matcherna så fanns det många som var tveksamma till formen trots att Shrewsbury inte tillhör det tuffaste motståndet i ligan.

Som många önskade fortsatte Charlton med det inspirerande spel de avslutade med i lördags mot Northampton. Till allas glädje, med undantag för dem med Shrewsburyanknytning, hände precis detta. Inte nog med det, igår gjordes det även mål i betydligt större utsträckning på målchanserna. När hemmalaget tog ledningen i 22:a minuten genom nyförvärvet Holmes hade de redan skapat flera kvalificerade målchanser. Den fåtaliga publiken på The Valley hade knappt hunnit att sätta sig innan de fick jubla igen genom ett iskallt avslut av Jackson på en retur. Shrewsbury var nu i ordentlig gungning och Charlton tryckte på och det dröjde inte många minuter till innan det rasslade i nätet för tredje gången denna kväll.

Shrewsbury var redan här ett slaget lag  och Charlton kände sig ganska nöjda varför tempot och kvaliteten i matchen sänktes väsentligt. Trots att det fanns gott om ytterligare chanser under matchen så lyckades Charlton aldrig peta in det där fjärde målet jag hade förutspått. Rudd i hemmakassen hade en relativt lugn kväll och behövde inte göra särskilt många ingripanden. En vinst är alltid en vinst som man skall ta tillvara på bästa sätt men vi skall inte dra för stora växlar av resultatet, Shrewsbury är förmodligen ett av de sämre lagen i ligan.

Den officiella publiksiffran var drygt 9 000 varav drygt 400 supportrar från Shrewsbury men personer på plats med god insyn säger att det kanske var max 7 500 personer. Oavsett det var detta den lägsta publiksiffran i en ligamatch sedan februari 1997 och även om det var en veckomatch sänder det tydliga signaler hur attraktiv fotboll som erbjuds. Naturligtvis har den 40 % nedgången av säsongsbiljetter en menlig påverkan på nedgången i publikantalet och den trenden kommer förmodligen att hålla i sig tills någon förändring är synlig från ledningens sida.

Slade och hans mannar fick nu litet välbehövligt andningsutrymme när de gick från 22:a till 8:e plats och kan nu ladda upp med stärkt självförtroende inför bortamötet mot Walsall, en inte allt för lång utflykt västerut. Kan vi få önksa tre poäng till redan nu?

Att det kan svänga fort så här i början av säsongen fick våra grannar Millwall känna på när de åkte på en ordentlig käftsmäll borta mot Peterborough med 5-1 i baken och sjönk från första till tolvte plats!

Laguppställning Charlton

Rudd

Solly
Ngoyo
Pearce
Fox

Foley
Crofts
Jackson (69)
Holmes (87)

Magennis (75)
Ajose

                                 
Phillips
Bauer
Botaka (87)
Holmes-Dennis
Johnson
Lookman (69)
Novak (75)

Laguppställning Shrewsbury

Leutwiler

Lancashire (60)
El-Abd
McGivern
Riley

Deegan
Black
Brown
Dodds (69)

Toney
O'Brien (68)
                                                                 
Halstead
Choulay (69)
Mangan
Ogogo
Sarcevic
Waring (60)
Whalley (68)

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2016-08-17, 22:20.