Matchrapport Charlton - Port Vale

League One: The Valley , Lör 19 nov kl 16:00
Resultat:
 2 - 0  (2 - 0)
Domare: K Johnson
Publik: 8 992


 

Målgörare
30, Magennis
44, Ajose

Division 4? Fuck that shit! Charlton tar åter fram förmågan att göra det som behövs, och nu mot ett för serien rätt kvalificerat motstånd. Man jobbade som ett lag och de negativa känslor som gavs efter förra omgången är som bortblåsta. Som en inverterad Slade-effekt. 

Plötsligt känns allt ljusare och optimismen gror. Vi tittar på en rätt fin rad som ger vid handen att "krislaget" från SE7 nu är obesegrade i åtta av de senaste tio matcherna och endast är fyra poäng från kvalplatserna med hängmatchen mot Millwall ospelad.

Kanske var det Magennis och Lookman, tillbaka från landslagsspel, den förra också tillfrisknad från befarad skada. Dessa gjorde en inspirerad match. Mindre påverkan bör bytet på högerbacken med Solly ut (skada) och Foley in haft, men vem vet. Inte såg Solly särskilt bra ut sist. Sånt kan påverka. Denna match visar att dagsformen och inställningen för dagen inför varje omgång är avgörande. Det är i det momentet rätt ledare vid sidan om har sin viktigaste uppgift. Tf manager Kevin Nugent: - Bra jobbat! 

Men gästerna inledde bäst och det tog en dryg kvart innan Charlton kom igång på the Valley. Och då var det firma Magennis-Lookman-Ajose som mest firade triumfer. Hörnor skapades, och trävirket fick påhälsning hos Port Vales målis Jak Alnwick, bror till charltonbekantingen Ben, innan Fox slog ett inlägg som Magennis snyggt nickade i mål. Fox levererade igen strax innan första halvlek var slut. Denna gång i en snygg frispelning av Ajose som fri med målvakten inte gjorde något misstag. 2-0. 

Efter att Lookman blivit rånad på en straff tidigt i andra halvlek (- Too easy!! hördes någon skrika från gästernas fyra hundra tillresta fans) så blev resten av matchen helt naturligt ett test av Charltons försvar. Det klarade sig med beröm godkänt. Gästerna kom inte rikitgt åt de stora chanserna och Bauer/Pearce var jättar framför Rudd. Inga fler mål gjordes och Charlton kunde räkna in en solid seger. Vilken scenförändring jämfört med förra omgångens 0-3 mot Swindon, som idag f ö förlorade med 4-0 mot Rochdale... 

Nästa match redan på tisdag mot Bristol R. Den nya känslan är att vi bör kunna ta ytterligare steg mot toppen av serien då. Fantastiskt! Kör bara Charlton. The only way is up baby, som hon sjöng. 

Laguppställning Hemmalag

Rudd

Foley
Bauer
Pearce
Fox

Lookman (91)

Ulvestad
Crofts
Jackson (63)

Magennis (75)
Ajose
                                 
Phillips
Botaka (63)
Hanlan (75)
Konsa (91)
Lennon
Novak
Teixeira

Laguppställning Bortalag

Alnwick

Street
Knops
Smiths
Taylor

Tavares
Amoros (46)
De Freitas
Kelly (78)

Thomas (63)
Jones
                                                              
Santos
Cicilia
Forrester (78)
Kiko
MacIntosh
Paterson (46)
Pereira (63)

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-11-20