Matchrapport Charlton - Gillingham

League One: The Valley, mån 17 apr kl 16:00
Resultat:
3 - 0  (2 - 0)
Domare: B Huxtable
Publik: 12 449


 

Målgörare
20, Pearce      
31, Holmes
55, Magennis

Det blev en betryggande seger för Charlton i måndags. Motståndarna från Kent får fortsätta jakten på förnyat kontrakt.

Två pressade lag drabbade samman på The Valley under annandagens eftermiddag. Det blev hemmalaget som gick segrande ur fajten.

Solly (skada) och Ulvestad utgick till förmån för Botaka och Forster-Caskey. Uppställningen blev 4-3-3 och spetstrion bestod av Botaka, Magennis och Holmes. Bakom dem hittades Crofts, Konsa och Forster-Caskey. Backlinjen utgjordes av Bauer, Pearce, Dasilva och Byrne.

Just Byrne hade en fin start på matchen från sin högerbacksposition och var också inblandad i upptakten till ledningsmålet. Hans skott gick på en försvarare och ut till hörna. På den fasta situationen kom bollen in från Holmes och möttes av en kraftfull nick från Pearce, som gjorde sitt första mål i Charltontröjan.

En stund senare åkte Gillingham på ett gult kort för filmning, vilket kort därpå följdes av ännu ett bakslag för bortalaget. Charlton fick efter starkt arbete av Dasilva en frispark nära straffområdet, en frispark som Holmes skruvade in i det ena nedre hörnet av målet till 2-0.

Matchen var trots ställningen ganska böljande med chanser åt båda håll, men effektiviteten visade sig inte hos bortalaget. I stället var det Charlton som satte spiken i kistan redan i 55:e minuten, när Jordan Botaka spelade vidare ett inlägg från superbe Holmes till Magennis, som stötte in 3-0-målet från nära håll.

Charlton stängde ner matchen och släppte inte till alltför många farliga chanser under återstoden av matchen, och hade dessutom smak på fler mål efter flera bra inlägg av Botaka.

Med tre poäng i säcken och därmed nio poäng ner till nedflyttningsplats ser det ut som att Charlton borde få spela League One-fotboll även nästa år. Skönt att få skriva om en vinst för en gångs skull!

Laguppställning Charlton

Rudd

Byrne
Bauer
Pearce
Dasilva

Forster-Caskey (88)
Crofts
Konsa (80)

Botaka (75)
Magennis
Holmes
                                
Phillips (målvakt)
Ahearne-Grant (75)
Aribo (88)
Jackson (80)
Teixeira
Ulvestad
Watt

Laguppställning Gillingham

Holy

Jackson
Ehmer
Oshilaja
Hessenthaler

McDonald
Martin (82)
Quigley (ht*)
Dack

Cornick (ht**)
Wright
                                                                 
Nelson (målvakt)
Donnelly (ht*)
Herd
Muldoon
Osadebe (82)
Parker (ht**)
Rehman

Artikeln skriven av NIls-Martin Lundsgård, 2017-04-19, 21:00