Matchrapport Charlton - Chesterfield

League One: Tbe Valley , Lör 29 okt kl 16:00
Resultat:
 1 - 0  (0 - 0)
Domare: J Busby
Publik: 10 153


 

Målgörare
86, Novak                 

Ingen promenadseger men en rättvis sådan. Det sena målet av Lee Novak lyfter Charlton, och blickarna kan nu riktas uppåt i tabellen. 

Det är aldrig lätt att slå en motståndare som redan innan match är nöjda med en poäng. Charlton dominerade denna match kraftfullt vilket faktiskt såg ut att vara helt enligt Chesterfields plan. I alla fall var det den känslan som väckte sig allt starkare ju längre matchen led. Led gjorde också tio tusen frustrerade hemmafans över ineffektiviteten i avsluten. En höstsjuka Charlton fortfarande lider av. 

Bauer var tillbaka och även om försvaret i dag fick en rätt lugn eftermiddag tror jag att Charlton i Solly/Pearce/Bauer/Fox har en rätt trygg och stabil backlinje. Förutom Magennis fick Ajose förtroendet framåt från start i förhoppning om att hans sena mål mot Gillingham skulle givit honom en boost. Han fick flera chanser i fria lägen men missade alla. Otur och oflyt med stolpar och marginaler i det stora hela, visst, men man bör nog ta chansen bättre när man får den. 

Den gode Nick blev utbytt tio kvar och in kommer Lee Novak. Fem minuter senare hade han avgjort matchen och givit tre poäng åt Charlton. Jag kan inte låta bli att beundra en spelare som Novak som får sparsamt med speltid, utnyttjas ofta som inhoppare, men är hela tiden superlojal och ger allt oavsett var han placeras. Minns hur han kom in borta mot Fleetwood och kvitterade i matchens slutminuter. 

Hur Slade tänker när han åter byter Lookman mot en matchotränad Botaka är svårt att avgöra. Men det kom åter i ett läge när matchen står och väger och man tycker att Lookman är en måltjuv som bör känna sin tränares fulla förtroende. Varje match. Oavsett form. 

Well. Charlton tar en rättvis seger på hemmaplan och trots att känslan är att det hackar i maskineriet betänkligt så räcker det för en placering i mitten av tabellen. Där skuggar vi ärkerivalen Millwall. Om vi ska slå dem den 3 dec eller den 21 dec avgörs för övrigt av lagens resultat i FAcupen på fre-lör. Inte dumt om vår seger idag är en föraning om en stigande formkurva. Det bör vara ett delmål att se till att ha Millwall bakom oss framöver. På vår väg mot toppen av serien. Väl? Slade?

Next to beat: Scunthorpe (FAcup) och därefter Swindon borta med Swedish Addicks på plats. 

Laguppställning Charlton

Rudd

Solly
Pearce
Bauer
Fox

Holmes
Ulvestad
Crofts
Lookman (70)


Magennis
Ajose (81)
                                 
Phillips
Botaka (70)
Foley
Jackson
Konsa
Lennon
Novak (81)

Laguppställning Chesterfield

Fulton

Hird
Liddie
Evatt
Gardner (66)

Evans (88*)
O'Neill
Dimaio
Donohue

Ayiribi
Graham (88**)
                                                                 
Allinson
Dennis (88**)
German (88*)
Maguire
Mitchell
Nolan
O'Shea (66)

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-10-29