Matchrapport Charlton - Bury

League One: Arenanamn , Lör 25 feb kl 16:00
Resultat:
0 - 1  (0 - 1)
Domare: T Kettle
Publik: 14 640


 

Målgörare
                       21, Lowe
Charlton straffades ännu en gång av sin brist på effektivitet. Som dominanter i matchen gav hemmalaget bort tre poäng.

Det pånyttfödda Bury kom på besök denna lördageftermiddag. Matchen såg på förhand ut att kunna bli en jämn tillställning. Charlton ställde upp med ett aningen modifierat lag jämfört med tisdagens hemmaförlust mot Oxford. Kanske viktigast att nämna är att Chris Solly var avstängd inför gårdagens match. Hur som helst ställde Robinson upp med sin trogna 4-2-3-1-formation.

Matchen inleddes starkt av Charlton, som redan på matchens första fasta situation hade bollen i nätet. Patrick Bauers mål dömdes dock bort för hårt spel. Hemmalaget tuffade på men lyckades inte få sina chanser i mål, vilket snart skulle straffa sig. I minut 21 tog sig Jacob Mellis in i Charltons straffområde, varpå bollen efter misslyckade försök att rensa hamnade hos Ryan Lowe, som rutinerat pangade in bollen i nedre högra hörnet.

Hemmalaget jagade så klart en kvittering och Lee Novak hade de vassaste chanserna med både nick i ribban och en reflexräddning av målvakten som frälsning för Bury. Halvtidsvilan kom fort och såg ut att kräva förändringar hos våra Addicks.

Mycket riktigt kom Andrew Crofts in i stället för Bauer, vars plats i backlinjen togs av Ezri Konsa. Mindre än tio minuter senare kom nästa förändring, när Jake Forster-Caskey fick se sig utbytt mot Josh Magennis, vars entré innebar att formationen ändrades till 4-4-2.

Charlton hade mycket boll och även lejonparten av chanserna i matchen. Bra spel av Murphy i bortamålet kombinerat med ineffektivitet av hemmalagets spjutspetsar ledde till ett sista byte med matchuret på 78 minuter. Skotten fick sin chans, men Murphy stod i vägen ännu en gång. När Mavididi blev skadad och Charlton därmed stod med endast 10 spelare på planen var det bara att inse att det inte skulle bli några poäng den här gången heller.

Matcherna fortsätter att komma i fast takt, med ett bortamöte mot Shrewsbury Town (18) på gång i mitten av veckan.

Laguppställning Charlton

Rudd

Byrne
Bauer (46)
Teixeira
Page

Forster-Caskey (54)
Konsa

Aribo
Holmes
Mavididi

Novak (78)
                                 
Phillips (målvakt)

Botaka
Crofts (46)
Dasilva
Jackson
Magennis (54)
Watt (78)

Laguppställning Bury

Murphy

Kay
Leigh
Barnett
Moore

Mellis
C. Burgess
Styles
Caddis

Hope (83)
Lowe (57)
                                                                
Lainton (målvakt)
Beadling
Burgess
Mackreth
Miller (57)
Pennant
Pope (83)

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2017-02-26, 19:16