Matchrapport Bury - Charlton

League One: Gigg Lane, Lör 6 Aug kl 16:00
Resultat: 2 - 0  (0 - 0)
Domare: N Miller
Publik: 4 037 (1 015 Charltonsupportrar)

 

Målgörare
71, Danns (straf)
87, Etuhu

Charlton inledde säsongen på sämst tänkbara sätt. En tafatt laginsats var långt ifrån det som behövdes mot ett hungrigt Bury. Det är bara att hoppas att Charltons lag inte hunnit bli tillräckligt samspelta och att det snabbt kommer att bli bättre. Gårdagens spel var i alla fall långt ifrån vad som krävs för att ta poäng i League One!

Säsongspremiär är alltid något speciellt. Trots allt negativt som hänt i klubben under våren så ställde i alla fall supportrarna upp på ett hedervärt sätt när drygt 1000 personer tagit sig de knappa 40 milen upp till Bury där Charlton inledde sin säsong i League One. Jag lyckades trots alla nya spelare så när pricka in startelvan som jag utifrån de förutsättningar som fanns inte hade så mycket att kritisera, med ett undantag. Det är högst anmärkningsvärt att en av förra säsongens absolut bästa spelare, Lookman, bänkas till förmån för två nyförvärv. Om Mr Slade på något sätt vill manifestera vem det är som bestämmer och att de spelare han värvat står högre i kurs en kvarvarande manskap så var detta en första signal att bli orolig över.

En annan sak att oroa sig över var att Slade i ett sammanhang hade oroat sig över att det inte fanns något träningsprogram för spelarna under deras lediga tid. Jag kan förstå att vem som helst kan oroa sig över något sådant men är väl inte så förvånad att det inte fanns med tanke på att hela managerstaben har bytts ut. Och i så fall är det väl hans ansvar att se till att det finns ett, han lär väl inte ha upptäckt det igår?

Båda lagen inledde tämligen ängsligt, rädda att ett misstag skulle kunna resultera i ett baklängesmål. Det dröjde nästa tjugo minuter innan de första halvchanserna skapades. I takt med att första halvlek fortskred så intensifierades tempot successivt men ingen av målvakterna sattes på några större prov. Vår mittback Johnson visade dock prov på vid flera tillfällen att han inte är tillräckligt snabb för den här divisionen och var helt felplacerad vid flertal tillfällen. När Charltonsupportrarna reagerade på hans misstag gav han dem fingret. Behöver jag tillägga att han inte var en av de spelare som gick bort till bortaklacken efter matchen! Bara att hålla tummarna att Bauer är frisk till nästa match för det behövs betydligt mer stadga på mittbacksplatsen än det som erbjöds igår.

Charlton inledde andra halvleken i ett betydligt högre tempo och skapade flera halvchanser men riktigt farligt blev det aldrig. När attackerna mattades av passade Bury på att anfalla och tvingade Rudd till att tippa bollen över ribban. På den efterföljande hörnan dömde domaren för straff efter ruff på en spelare, mycket tveksamt dömd straff då den aktuella spelaren inte ens var i närheten av bollen samt att han trillade mer än gärna. Bury gjorde inget misstag på den efterföljande straffen och uddamålsledning för hemmalaget.

Charlton tryckte på och med hjälp av den nyss inbytte Lookman (som sagt, varför spelade han inte från start?) så skapade Charlton flera möjligheter. Om det berodde på att laget inte är tillräckligt samspelat eller att spelarna är i för dålig form vet jag inte men det var ingen hemma när de giftiga inläggen serverades från Lookman och Fox. Istället kunde Bury utöka ledningen med tre minuter kvar även om det är tveksamt om bollen var inne när Solly rensade undan på mållinjen. Av akademisk betydelse kan man tycka men det är stor skillnad att ligga under med två mål jämfört med ett när det är tre minuter kvar att spela.

Slade uttryckte efter matchen att han inte var nöjd med många av de fundamentala detaljerna. Främst är det då de fasta situationerna Bury gjorde mål på som han åsyftar. Han har därför försökt arrangera någon vänskapsmatch under kommande vecka för att få manskapet mer matchtränat. Bara att hålla tummarna för att en sån insats medför fler skador. Han flaggade även för en ytterligare värvning inför tisdagens cupmatch men nya spelare är inget som frälser gårdagens insats. Det krävs betydligt mer lagarbete samt avsevärt snabbare spel för att drömmen om Championship inte skall falna alltför snabbt. På tisdag är det cupmatch borta mot Cheltenham, ett lag i League Two som inledde med oavgjort hemma mot Leyton Orient. Vet inte om man skall önska vinst för att få bättre självförtroende eller förlust så att de kan fokusera mer på ligaspelet.

Laguppställning Bury

Williams

Jones
Leigh
Kay
Pope

Clark (57)
Danns
Mellis (74)
Soares

Hope (57)
Cameron
                                
Rachubka
Brown
Dudley
Etuhu (74)
Ismail 57)
Mayor (57)
Tutte

Laguppställning Charlton

Rudd

Solly
Johnson
Pearce
Fox

Holmes
Foley (84)
Crofts
Jackson

Novak
Ajose (68)
                                                                 
Phillips
Ahearne-Grant
Hanlan (84)
Holmes-Dennis
Konsa
Lookman (68)
Muldoon

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2016-08-07, 14:22.