Matchrapport Bolton - Charlton

League One: Macron Stadium , Lör 28 jan kl 16:00
Resultat:
 1 - 2  (1 - 2)
Domare: R Jones
Publik: 13 265


 

Målgörare
13, Clough 23, Bauer
45+2, Byrne

Charlton gör en heroisk insats när de vilt kämpandes vänder underläge och håller undan till seger med tio man mot ett frustrerat hemmalag. De "nya" namnen i Addicks gjorde intryck på lite olika sätt. 

Det var en match på bortaplan mot ett av topplag i form som bara förlorat två av fjorton på eget gräs, så oddsen var inte för Charlton som föga övertygat under året. Oddsen blev inte mindre för en bortaseger när Charltons nye vänsterback Lewis Page lämnas i sticket i matchens intensiva inledning och tvingas till en brysk tackling på en frisspelad boltonspelare. Domaren bedömde det som ett friläge och dömde utvisning. Matchen hade pågått i elva minuter och på frisparken som följde gör Bolton mål. 1-0.

Ingen drömstart på matchen direkt och de mer erfarna och till synes större och mer kraftfulla spelarna i hemmalaget växte genast ännu en storlek. Charlton tvingas ändra och flyttar ner Chicksen som vänsterback och det tidigare femmannamittfältet blir till fyra bakom Watt på topp i den decimerade uppställningen. Men ibland händer något när man så tydligt blir en underdog. Man tänder till lite extra och det är i detta moment som det unga londonlaget från SE7 visar en vilja och kämpaglöd vi inte sett tidigare under säsongen. 

Anfall kan vara bästa försvar och när Charlton lyckades avvärja det alltmer hotande Bolton och fick upp bollen hemmalagets planhalva så fanns Tony Watt där. Överallt. Han gav inte boltonförsvaret en lugn stund och det var i en sådan kamp han fick en frispark med sig. Det hade gått 20 minuter. Fram stiger Forster-Caskey och levererar ett inlägg med sin vänsterfot som vår reslige mittback Bauer glider upp på och utan pardon nickar bollen i mål. 1-1. Så kan det gå.

Ett frustrerat Bolton fortsätter ursinningt sin press och får till ett skott som styrs i ribban. Men charltonspelarna kämpar heroiskt i försvaret. När många i publiken redan lämnat läktarna för kön till öl och burgare i pausen så kontrar Charlton genom Forster-Caskey. Han driver upp bollen med en kraft och fart man inte trodde fanns och kommer långt in i fiendeland. Nära straffområdet levererar han en perfekt passning till Byrne som iskallt placerar bollen vid sidan om Alnwick i boltonmålet. Tid: 45+2. Charlton hade vänt matchen till ledning 2-1 med en man mindre! 

Andra halvlek blev till en konstant press mot charltonmålet. Men hela tiden var addicks vakna och avstyrde anfall efter anfall. Halvchanser och mängder av hörnor till trots håller Charlton undan. Försvaret gjorde åter en berömvärd insats och det går inte att komma ifrån att även om vi inte vinner så ofta så är vi svårslagna. Försvaret till trots, i denna match bör ändå vår hemkallade anfallsklippa Tony Watt hyllas extra. Med en uppoffrande stil störde han konstant Bolton i deras speluppbyggnad. Robinson ville spara hans krafter och bytte ut anfallaren knappa halvtimmen kvar. Watt visade tydligt att han inte var nöjd med det. Otroligt nog hade han orkat mer och ville vara kvar. Tony Watt - Fighting spirit personifierad. 

Charlton håller heroiskt undan och vinner med 2-1 och har hastigt och lustigt bara sex poäng upp till kvalplatserna. Nästa match blir mot Fleetwood. Med samma inställning på the Valley som i denna match, och med samtliga elva på banan, så bör tre poäng till vara inom räckhåll på lördag!
 

Laguppställning Hemmalag

Alnwick

Wilson
Beevers
Wheater
Taylor

Spearing
Thorpe (46)
Henry (71)
Vela


Clough
Madine
                                 
Turner
Clayton (46)
Wilkinson (71)
Moxey
Osede
Trotter

Laguppställning Bortalag

Rudd

Solly
Bauer
Konsa
Lewis (utv 11)

Crofts
Forster-Caskey
Byrne (82)
Aribo (89)
Chicksen

Watt (63)
                                                              
Mitov 
Novak (63)
Holmes (82)
Jackson (89)
Dijksteel
Dasilva

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2017-01-30