Matchrapport Charlton - Northampton

League One: The Valley , Lör 13 aug kl 16:00
Resultat:
1 - 1  (0 - 1)
Domare: D England
Publik: 11 567


 

Målgörare
57, Jackson 16, Revell

Charlton hade fullt sjå med att rädda en poäng mot nyuppflyttade Northampton. Trots den galna regimen fanns det ljuspunkter i matchen.

Inför lördagens match på The Valley handlade mycket om ett brev som klubben skickat till en supporter om att skriva kontrakt om att han inte skulle yttra sig negativt om klubben för att få ha säsongskort. För Russel Slade och hans mannar gällde det dock att fokusera på matchen mot Northampton Town. Slade ställde upp en aningen förändrad elva jämfört med bortapremiären mot Bury. Konsa tog plats jämte Pearce på mittbacken medan nytillskottet Magennis fick göra debut på topp bredvid Ajose.

Hemmalaget tog initiativet i matchen och hade några halvchanser där Ricky Holmes, som spelade i Northampton förra säsongen, var inblandad. Dessa ledde dock ingenstans, och istället tog bortalaget sin chans. Revell nickade in ledningsmålet på inlägg från Potter. Därefter tog Charlton återigen kontroll över bollen, men kunde inte få in någon kvittering innan halvtid.

Pressen från hemmalaget fortsatte efter paus och gav till slut utdelning efter 13 minuter av andra halvlek. Riktigt snyggt spel ledde fram till en chans för kapten Jackson, som vackert direktsköt in kvitteringen. Hans 51:a mål i Charltontröjan.

Den relativt fåhövdade hemmapubliken jagade på sitt hemmalag, som dock inte kunde få in bollen på de chanser de jobbade sig fram till. Matchens sista chans höll på att bli ett snyggt frisparksmål av inbytte Ademola Lookman, men Smith i bortamålet lyckades dyka och tippa undan bollen.

Hyfsad insats av hemmalaget men inte de tre poäng man hoppats på och kanske förtjänat. Spelet som ledde fram till kvitteringsmålet var riktigt fint och skvallrade möjligen om de kvaliteter vi vill se hos vårt lag. Kul att Jackson fortsätter att visa vägen och att Solly fortfarande får spela trots sin kritik av regimen förra säsongen.

Laguppställning Charlton

Rudd

Solly
Konsa
Pearce
Fox

Holmes (67)
Foley (60),
Crofts
Jackson

Magennis (81)
Ajose

                                
Phillips (målvakt)
Bauer
Botaka (67)
Holmes-Dennis
Johnson
Lookman (60)
Novak (81)

Laguppställning Northampton Town

Smith

Phillips
Diamond
Zakuani
Buchanan

Beautyman (55)
O’Toole
Taylor
Gorre (71)

Potter
Revell

                                                                
Cornell (målvakt)
Byrom
Hoskins (55)

Moloney
Nyatanga
Richards (71)
Sonupe

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2016-08-15, 21:00