Matchrapport Reading - Charlton

Championship: Madejski Stadium , Lör 17 okt kl 16:00
Resultat:
 1 - 0  (0 - 0)
Domare: R Lewis
Publik: 17 614


 

Målgörare
75, Blackman  
   
   

Nej, det gick inte att rubba Reading. Charlton gjorde ett försök att hålla emot med en utpräglad defensiv, men när man reducerats till tio man höll det inte längre. Reading vinner rättvist. 

Så här i efterhand kan jag tycka att Charlton hade lite för stor respekt för Reading. Det var tidigt tydligt att bortalaget drog sig tillbaka och backlinjen förstärktes gång efter annan av både Jackson och Cousins när ett självsäkert Reading startade matchen i högt tempo och tilläts komma nära Charltons mål i anfall efter anfall. Pope fick mycket att stå i och gjorde det förtjänstfullt som vanligt. 

Laguttagningen är inget att säga något om egentligen. En spelartyp det är lätt att gilla är lojale slitvargen Johnnie Jackson som nu var tillbaka från start. Och Moussa i stället för Watt. Luzon har väl sett att Watt är lite sliten skulle jag tro. Moussa var spelsugen, men det är överhuvudtaget svårt för anfallare att få nåt vettigt uträttat i en sån här match, där Charlton stred bra för att hålla nollan utan att skapa mycket framåt. 

Snaran drogs åt efter 70 min när Bauer drog på sig sin andra varning på tjugo minuter. Små marginaler och lite oförsiktigt javisst, men ett pressat försvar måste ofta spela på gränsen. Därefter gjorde Reading processen kort. Luzon gjorde vad han kunde efter utvisningen och tog ut en trött Jackson och in med Ba. Gudmundsson hade han redan bytt mot Fox vilket säger en del. Men det hjälpte inte. Efter 75 min var matchen avgjord.

Med en man mer slogs ett inlägg från vänsterkanten och vid bortre stolpen gavs tillräckligt med utrymme för Blackman att nicka in bollen i nät. 1-0 och den alltmer frusterade publiken kunde andas ut. Reading hade gjort vad alla förväntade sig. Matchen spelades av med större möjligheter för Reading att utöka sin ledning än för Charlton att nå en kvittering. 

Nu börjar det brännas för Charlton. Nu måste skadade spelare läka. Att notera är att Henderson (frälsaren?) var tillbaka på bänken. Laboreringen av laget måste upphöra. Charlton är indraget i striden kring det nedre strecket och mötet hemma mot Preston i nästa omgång känns som en tidig måstematch. Varför får man aldrig känna sig lugn i Championship League? Suck. 

Laguppställning Hemmalag

Al Habsi

Gunter
Hector
McShane
Obita

Norwood
Tshibola (70*)
Piazon (87)

Blackman
John (70**)
Sa

                                 
Moore
Taylor 
McClearly (70**)
Fernandez-Iglesias (87)
Williams (70*)
Cooper
Liburd

Laguppställning Bortalag

Pope

Solly
Diarra
Bauer
Bergdich

Gudmundsson (62)
Jackson (70)
Cousins
McAleny

Moussa (56)
Ahearne-Grant
                                                                 
Henderson
Sarr
Holmes-Dennis
Fox (62)
Ba (70)
Kennedy
Watt (56)

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2015-10-17.