Matchrapport Nottingham - Charlton

Championship: City Ground, Tis 18 aug kl 20:45
Resultat:
0 - 0  (0 - 0)
Domare: D Drysdale
Publik: 17 801


 

Målgörare
   
   
   

Charlton lyckades inte ta tillvara sina fina chanser uppe i Nottingham. De två lagen delade på poängen i en tät match på tisdagskvällen.

Londonlagets manager Guy Luzon ställde upp exakt samma lag som i matchen mot Derby i lördags, och tog med sig exakt samma trupp. Det känns bra att han redan nu verkar ha hittat en startelva som han trivs med.

Det var dock hemmalaget som dominerade matchinledningen med strödda halvchanser och mycket bollinnehav. Charlton jobbade sig ändå in i matchen och hade ett par riktigt fina chanser genom danske Simon Makienok. Denne kunde dock inte riktigt få till det och är fortsatt utan mål i Charltontröjan.

Bortalaget hade nu trycket och radade upp möjligheterna. Inte minst fick Johann Gudmundsson chans att prova sin farliga frisparksfot, men han har ännu inte riktigt skjutit in sig den här säsongen.

Andra halvlek började som en kopia av den första. Forest gjorde sitt bästa för att ta sig igenom Charltons försvarsmur, alltmedan publiken manade på dem. Sedan Reza Ghoochannejhad bytt av Tony Watt i 64:e minuten tog sig Addicks dock återigen in i matchen.

Reza skickade in en boll från höger som Makienok sånär nickade in i nedre hörnet, men Dorus De Vries i hemmamålet stod för en riktig TV-räddning. Detsamma gällde på en hörna kort därpå. Forestmålvakten fick upp en arm på tyske Patrick Bauers stenhårda nick och höll på så sätt sin nolla. Tyvärr fick den iranske landslagsspelaren Reza sedan en smäll och gick av igen efter blott 20 minuter på plan.

Fem poäng på tre ligamatcher, varav två borta, får sägas vara klart godkänt. Det hade självklart suttit fint med tre poäng i gårdagskvällens drabbning, men det ville sig helt klart inte, och därmed är det bara att ta nya tag på lördag. Då kommer Hull City på besök till The Valley.

 

Laguppställning Nottingham 

De Vries

Lichaj
Mancienne
Mills
Wilson

Lansbury

Ward (55**)
Blackstock (54*)
Vaughan

C. Burke
O. Burke

                                 
Paterson (målvakt)
Walker (54*)
Grant (55**)
Hobbs
Evtimov
Pinillos
Osborn

Laguppställning Charlton

Pope

Solly
Diarra
Bauer
Fox

Gudmundsson
Kashi
Cousins
Ceballos (86***)

Watt (64*)
Makienok

                                                                 
Mitov (målvakt)
Ghoochannejhad (64*) (84**)
Ahearne-Grant (84**)
Bergdich (86***)

Sarr
Jackson
Ba

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2015-08-19 kl 10:53