Matchrapport Ipswich - Charlton

Championship: Portman Road, Tis 5 April kl 20:45
Resultat:
 0 - 0  (0 - 0)
Domare: O Langford
Publik: 17 787


 

Målgörare

Det räcker inte med att man äger en match, det krävs mål för att vinna också. Det blev Charlton varse om igår kväll när det blev mållöst borta mot Ipswich. Då många övriga resultat inte gick Charltons väg återstår det att se om den mållösa matcher generar att de även blir lottlösa avseende nytt kontrakt. Ipswich är med största sannolikhet avhängda i kampen om en kvalplats till Premier League.

Charlton kom till spel med i stort det manskap jag förväntade mig, mest förvånande var att Vetokele satt på bänken men det är möjligt att han behöver vila då han inte är särskilt matchtränad. Åter i startelvan hittade vi Solly efter skada och Lookman och Sanogo var övriga namn som inte återfanns i lördagens startelva. Ipswich skadeproblem på forwardssidan gjorde att McCarthy tvingades att äntra ett manskap utan direkt udd i spetsen, något som skulle visa sig senare.

Det var en match som i stort kunde betyda vinna eller försvinna för båda lagen. För Ipswich del gällde det att hänga på i jakten på en kvalplats till Premier League och för Charlton att jaga poäng för att hindra degradering till League One. Om man vill raljera kan den här typen av matcher sluta på två sätt, antingen tillknäppt eller glad anfallsfotboll. Dessvärre blev gårdagens tillställning mestadels det förstnämnda. Utifrån hur matchen utvecklade sig var dock kvaliteten hos lagen det omvända mot vad man skulle kunna förvänta sig, Charlton visade mest Premier League-ambitioner vilket Ipswich manager McCarthy underströk i sina kommentarer efter matchen. "It was a difficult game with neither side doing enough to win it. Both had chances and why they are in the bottom three, heaven only knows."

Ipswich spel var mestadels så statiskt att de i stort sett inte skapade någonting framåt. Tre halvchanser på en hel match och där målvakten bara behöver ingripa i ett av dem talar sitt tydliga språk varför Ipswich inte har gjort några mål på drygt 270 minuter! Ipswich borde ha tagit ledningen en bit in i andra halvlek när Douglas ohotad fick nicka från 8 meter men nickade över! 

Charltons chanser var överlag mer kvalificerade men lite för tama i avslutningarna. Ipswichförsvaret hade förtvivlat svårt att hålla Harriott, Lookman och Sanogo under kontroll och det var flera gånger försvararna var uppe på läktaren och köpte korv. Kvaliteten blev dock bättre och i slutet av andra halvleken skall Ipswich vara mycket nöjda över målvakten Bialkowskis insatser, annars hade det nog trillat in två, tre bollar. Matchen var till stora delar den omvända för er som såg den TV-sända matchen 28 november 2015 med den avgörande skillnaden att Charlton inte gjorde några mål igår. Lookman slog en rad kvalificerade hörnor och den sista kunde blivit matchavgörande. Den fd Charltonspelaren Luke Varney skulle rensa undan bollen en meter framför eget mål men presterade bara en strumprullare som sakta, sakta passerade på utsidan av stolpen.

League One syns dessvärre något tydligare på horisonten för Charltons del i och med att både Rotherham och Fulham tog poäng igår vilket medför att det nu är åtta poäng upp till säker mark med fem matcher kvar att spela. Laget visade ändå gott gry så det finns ingen anledning att inte kämpa in i kaklet. Riga sade efter matchen att de kommer kämpa på så länge det finns en matematisk möjlighet och jag kan nästan hålla med om det. Med tanke på den medkiokra målskillnaden kommer det krävas en poäng mer än det laget som ligger trea från slutet för att kunna hänga kvar. Om den möjligheten finns kvar i den sista omgången när man möter Burnley som kanske då är seriesegrare kan det bli en rafflande upplösning. Det som oroar mest inför nästa match borta mot QPR är Gudmundssons skada.

För Ipswich del pekar det mesta på nytt spel i Championship nästa säsong. Med sju poäng upp till kvalplats och inga lirare som gör mål ser det tufft ut för traktorpojkarna på Portman Road att få spela Premier League nästa säsong. Och med det spel de presterade igår så har de ärligt talat nog inget att göra där, ännu.

"Höjdpunkter" från matchen kan ses här.

Laguppställning Ipswich

Bialkowski

Chambers
Smith
Berra
Knudsen

Feeney (65)
Skuse
Douglas
Sears

Pringle (45)
Pitman (82)
                                 
Gerken
McGoldrick (65)
Bru
Hyam
Bishop (82)
Varney (45)
Foley

Laguppställning Charlton

Pope

Solly
Fanni
Teixeira
Fox

Gudmundsson (19)
Diarra
Cousins
Lookman

Harriott (74)
Sanogo
                                 
Henderson
Yun Suk-Young
Jackson
Makienok (87)
Vetokele (74)
Lennon
Motta (19), (87)

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2016-04-06.