Matchrapport Fulham - Charlton

Championship: Craven cottage, Lör 20 Feb kl 16:00
Resultat:
 3 - 0  (1 - 0)
Domare: K Friend
Publik: 16 565


 

Målgörare
32, Cairny
59, Madl
78, Cairny

Charlton fortskatte att infria förväntningarna på att de är ett lag för League One nästa säsong. Även om de skapade chanser så saknas den skärpan som behövs i den här ligan. Fulham övertygade inte direkt men utnyttjade förtjänstfullt tre hörnor som gav tre mål. Även om chansen fortfarande finns att rädda sig kvar i The Championship så är formen mörkare än på den Kameruanska avbytarbänken.

Det är uppenbart att Charltons trupp är för tunn och otillräcklig för The Championship. Ägaren Duchatelets uttalande för en vecka sedan att de hade haft otur med skador i kombination med att de hade valt att satsa på egna produkter istället för att ha en bred trupp där få spelare får spela vittnar enkom om en dålig efterhandskonstruktion av en person som är i total avsaknad av kunskap att leda ett fotbollslag på den här nivån. Tack vare det utomordentliga dåliga vägvalet så finns det nu en spelare med nr 50 på tröjan genom alla akutlån, en väldigt bred trupp men fortfarande av usel kvalitet. Ägare skall över huvudtaget inte lägga sig i vad som sker efter att managern är tillsatt och budgeten lagd, speciellt inte om man är mångmiljardär och skaffat sin förmögenhet på elektronik.

Matchen kunde säkert fått ett annat utseende om Charltons forward hade haft skärpan men då måste man ha bättre forwards än Makienok, det räcker inte att blixtra till en gång var tionde match. Om standardnivån ligger på ett par snäpp sämre än när Benny Guldfots gamla skor var försvunna skall det mycket till om bollen skall hamna rätt. Om lagmoralen trillar ihop så fort motståndarlaget gör ett mål, då är det riktigt illa. Det hjälper föga att några få spelare helhjärtat går in i matchen.

Charlton förlorade den här matchen likt många andra denna och föregående säsong på fasta situationer, främst hörnor. Jag är helt övertygad om att de flesta motståndarlag har som taktik att få så många hörnor som möjligt då ett annars ett relativt stabilt försvar blir till en hönsgård när mittfält och forwards inkluderas. Fulham hade totalt nio hörnor under matchen och gjorde mål på tre av dem, 33 % utdelning är en fantastisk utdelning för Fulham och naturligtvis helt katastrofal sett från andra hållet.

En kort analys av några av José Rigas kommentarer på BBC efter matchen får runda av denna rapport från lördagen 20 februari, dagen då Charlton halkade ned på jumboplatsen.

"Today, if you just look at the result, you would think that we are not existing in this game." Laget var förvisso fysiskt närvarande efter Fulhams ledningsmål men annars stämmer det dessvärre ganska bra. det var en repris av förlusten med samma siffror för 1½ år sedan och Charlton var lika erbarmeligt dåliga då.

"The reality is that I'm not sure we deserved to be behind at half-time. We got the first opportunity but we know that set-pieces are very important." Ja, om en amatör som jag har upptäckt det för två år sedan borde det inte vara någon överraskning! Men det är oftast med segrar som med förtroende, det är inget man får utan något man förtjänar.

"We concede three times from set-pieces, so that was the main problem of today and, of course, it is a big problem for us." Ja det är ett katastrofalt problem, vakna upp! Och om försvaret nu är så darrigt, hur kan du besätta avbytarbänken med fyra försvarare men bara byta in en? Och trots att det sedan fanns fem försvarare på plan så släppte ni ändå in ett mål till på hörna.

"We are disappointed, we all are, but today I have something to take from the game because at some parts of the game we were doing well. I still believe and still hope that we can find a solution." Så länge det finns hopp finns det liv och jag gissar att du håller hårt i sista halmstrået, att de spelare som är skadade skall komma tillbaka och göra den stora skillnaden. Men jag är helt övertygad om att du är den ende Charltonanhängaren som tog med något positivit från den här matchen. 

Laguppställning Fulham

Lonergan

Fredericks
Burn
Amorebieta
Garbutt

Cairney (84)
Parker
O'Hara (45*)
Kacaniklic(45**)

McCormack
Dembele
                                 
Richards
Smith
Lewis
Madl (45**)
Tunnicliffe (84)
Baird (45*)
Hyndman

Laguppställning Charlton

Henderson

Solly
Teixeira
Lennon
Fox

Poyet ( (67*)
Ba (67**)
Gudmundsson
Harriott

Bergdich(79)
Makienok
                                 
Yun Suk-young
Fanni
Ghoochannejhad(79)
Johnson
Pope
Lookman (67**)
Motta (67*)

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2016-02-21.