Matchrapport Derby - Charlton

Championship: iPro Stadium, Lör 15 aug kl 16:00
Resultat:
1 - 1  (0 - 0)
Domare: N Miller
Publik: 29 085

 

Målgörare
68 Martin 48 Watt   
   
   

Ett defensivt inriktat Charlton ställde till problem för det tippade topplaget Derby som på nytt visade sig ha svårt att få ut något av sitt spelövertag. Londonlagets taktik kunde till och med resulterat i tre poäng, men de röda är säkert nöjda med att få ett oavgjort resultat med sig hem till SE7.

Guy Luzon gjorde två förändringar jämfört med den lyckade premiären mot QPR. Något förvånande efter orosrapporterna i veckan om en skada kom Tony Watt in i laget redan från start i stället för Karlan Ahearne-Grant. På mittfältet fick El-Hadji Ba lämna plats för Spain-Spurs förvärvet Cristian Ceballos. Förändringarna antyder i mina ögon ett rätt offensivt tänk från start och det höll på att resultera direkt. Men Ceballos skott gick över.

Derby tog snabbt över bollinnehavet i matchen och rullade bollen metodiskt genom laget. Detta scenario kändes väntat och Charlton var på rätt sida om bollen i varje moment och kunde även ställa om kvickt. Målchanserna förblev få för hemmalaget i första ronden som the Addicks vann knappt på poäng då favoritens slag mest tagit på utmanarens handskar.

Andra halvlek började som den första med Derby som spelförare. Och hemmalaget skruvade nu upp tempot några snäpp. Charltons försvar fick mer att stå i och jag tror Diarra kommer att visa sig oerhört nyttig denna säsong. Han och hela Charlton stod i vägen och Inte blev det bättre när Tony Watt visade vilken målform han är i. Hans tredje på lika många matcher kom som en kalldusch för the Rams. Watt fick hastigt och lustigt tag på bollen på mittplan drog sig ett tiotal meter mot mål och avlossade ett skott. Skottet från skotten tog på en derbyförsvarare så att bollen fördes i en båge över målvakten och in mål. 1-0 till Charlton. Tony Watt. Är man i form så är man.

Det ville sig liksom inte för det alltmer frustrerade Derby. En frustration som börjat gro även på läktarplats. Det alltmer desperata hemmalaget som nu också låg under ökade trycket. Sonen Ince var spelförande och stod för mycket av Derbys kreativitet, men det som innan matchen utmålats som det favorittyngda lagets problem, att få till det sista avgörande på planen, visade sig även denna match. Sånär hade Charlton fått in ännu en loop över derbymålvakten (bollen gick denna gång strax utanför stolpen) innan Derby lyckades med sin efterlängtade kvittering. 1-1. Okej. Man kunde inte säga något om det, och ett lättat Derby hämtade andan lite. Vilket Charltons potenta anfall Watt-Makienok höll på att utnyttja.

Sista kvarten ökade Derby takten som sig bör av ett hemmalag. Men trots desperata försök, bl a försökte man filma till sig en straff, fick man nöja sig med ett oavgjort resultat i sin hemmapremiär. Det mot ett hittills obesegrat Charlton som går från klarhet till klarhet. Jag tror att med den väl avvägda trupp Charlton har i år kan vi anhängare se hösten an med tillförsikt. Charlton uppträder sammansatt och rutinerat. Watt och Diarra samt Gudmundsson är kuggar i sina lagdelar och i alla fall de första två skulle vara svåra att ersätta för närvarande, men i övrigt finns goda alternativ inför den långa matchtäta säsongen.

Härnäst väntar Nottingham på legendariska City Ground.

Laguppställning Derby

Carson

Forsyth
Keogh
Hendrick
Martin

Russel (Weimann 67)
Baird
Shackel
Ince
Hanson

Thorne

Laguppställning Charlton

Pope

Solly
Diarra
Bauer
Fox

Gudmundsson (Ba 90)
Kashi
Cousins
Ceballos (Bergdich 61)

Makienok (Jackson 88)
Watt

Gunnar Persson, 2015-08-17 07:51