Matchrapport Charlton - Preston

Championship: The Valley, Tis 20 sep kl 20:45
Resultat:
0 - 3  (0 - 2)
Domare: S Hooper
Publik: 13 586


 

Målgörare
  2 Gallagher
  36 Gallagher
  62 Johnson

Charlton åkte på rejält med däng i hemmamatchen mot Preston. Det börjar se ganska illa ut för laget från SE7, som dras med fortsatta skadeproblem.

Guy Luzon gjorde ännu en hög med rockader inför tisdagsmatchen på The Valley, med namn som Tareiq Holmes-Dennis, Morgan Fox och Naby Sarr i startelvan. Bland de som inte kunde starta fanns Johann Gudmundsson och Johnnie Jackson. Då matchen stod mot ett annat bottenlag kändes det ändå som att det kunde bli en positiv vändning den här kvällen.

Så blev dock inte fallet. Redan efter två minuter kunde gästernas Paul Gallagher sätta en frispark lågt i ena hörnet och göra 0-1 till ett faktum. Charlton kämpade och slet för att ta kontroll över spelet och Tony Watt lyckades få några halvchanser. I 36:e minuten var det dock dags igen. Samme Gallagher sköt in ett otagbart skott för 0-2 och uppförsbacken var nu ännu större för hemmalaget. Preston hade även en nick i målramen och hemmalaget tågade in i omklädningsrummet ackompanjerade av burop.

I halvtid kom Conor McAleny in istället för Noah Bergdich, och en knapp kvart senare slängde Luzon på både Johnnie Jackson och Simon Makienok för att ytterligare försöka ändra matchbilden. Tyvärr blev det istället ännu ett baklängesmål. Daniel Johnson skruvade in ett vackert skott i högra krysset från straffområdets vänsterkant och fastställde därmed slutresultatet 0-3.

Charlton ligger nu på nedflyttningsplats och har ett mycket viktigt möte mot Brentford på lördag. Förhoppningsvis kan Luzon gjuta lite mod i sina mannar och skaffa välbehövliga tre poäng då.

Laguppställning Hemmalag

Pope

Solly
Diarra
Sarr
Fox

Bergdich (46)
Cousins
Ba (61)
Holmes-Dennis

Watt
Ahearne-Grant (61)

                                 
Henderson (målvakt)
McAleny (46)
Jackson (61*)
Makienok (61**)
Ghoochannejhad
Kennedy
Moussa

Laguppställning Bortalag

Pickford

Vermijl (70)
Woods
Wright
Cunningham

Gallagher (79)
Browne
Johnson
Reach

Hugill
Doyle (84)
                                                                 
James (målvakt)
Huntington (70)
Kilkenny (79)
Keane (84)
Davies
Welsh
May

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2015-10-21.