Matchrapport Charlton - MK Dons

Championship: The Valley, Tis 8 Mars kl 20:45
Resultat:
 0 - 0  (0 - 0)
Domare: C Breakspear
Publik: 13 146


 

Målgörare

Charlton hade chansen att frälsa sig själva men var märkbart påverkade av situationen. Riga valde helt klart fel anfallspar från start vilket straffade sig gruvligt. En poäng är bättre än ingen men frågan är om det hjälper, Charlton var piskade att vinna detta bottenmöte. Det kommer bli mycket tunga tio avslutande omgångar som dessvärre mycket väl resulterar i degradering till League One.

Efter den ganska övertygande vinsten borta mot Brentford var stämningen i laget uppåt och supportrarna förhoppningsfulla. Även jag tillhörde den sistnämnda skaran då jag lever efter "Så länge det finns liv så finns det hopp", men när jag såg startelvan med Makienok på topp, den ständigt bedrövlige Makienok, så sjönk mitt hopp som en sten. Han har lyckats bra i andra lag men hos Charlton verkar han mest vara nöjd med lönen. Han blixtrar till ungefär en gång per tionde match och det är ju inget som håller i denna liga.

Den första halvleken finns inte så mycket att orda om. Det var spelmässigt en dålig halvlek från båda lagen och där Dons tydliga taktik var grisfotboll och satsa på kontringar. Charlton hade svårt att föra spelet, märkbart nervösa och märkta av stundens allvar. Harriott var förvisso kreativ men som bekant så krävs det minst två att dansa och det är ju vetenskapligt bevisat väldigt svårt att slå inlägg till sig själv även om försök av detsamma förmodligen hade varit mer fruktbara än att sikta på Makienok. Dons lyckades väldigt bra med sin taktik och hade ett par chanser varav en väldigt farlig. Dagens reservmålvakt Pope gjorde dock en högklassig räddning och höll Charlton kvar i matchen.

Charlton öppnade andra halvlek i bättre mod och tempo och skapade flera goda halvchanser innan spelet övergick till Dons favör. Varken mittfält eller backlinje hade särskilt pigga ben idag och Dons kunde gång på gång kontra längs kanterna men som tur var hade de mestadels ställt in sitt sikte lika illa som hemmalaget. Det dröjde ända till 82 minuten innan matchen ändrade karaktär. Så lång tid tog det för Charltons manager Riga att byta ut den danska katastrofen och sätta in yrvädret Lookman. Han skapade mer än hela laget tillsammans de femton minuter han var på planen än hela Charlton tillsammans resten av matchen. Flera bra skott och inlägg som resulterade i att Martin i motståndarmålet fick göra kvalificerade ingripanden samt att de drog på sig två gula kort för att stoppa honom. 

Men återigen, it takes two to tango och utan understöd så var Lookmans insatser förgäves. Inte blev de bättre av att Sanogo i slutminuterna drog på sig ett rött kort för en armbåge på en motståndare. The Lookman show trummade på och lyckades fixa en sista hörna i sjunde stopptidsminuten som åter igen blev resultatlös och matchen slutade mållös. På söndag är det TV-sänd match hemma mot Middlesbrough som ställde till det ordentligt för Charlton när de förlorade sin match och serieledningen borta mot Rotherham i slutsekunderna med matchens enda mål. De lyckades inte prestera ett enda skott på mål något jag är säker på att de kommer att revanschera sig i på söndag.

Charlton har fortfarande sju poäng upp till sträcket med tio matcher kvar att spela och mer och mer talar för att det blir en degradering. Två raka vinster kan i och för sig ändra på allting men då krävs det samtidigt att övriga lag i botten förlorar och den turen kan man inte förlita sig på i längden. Rigas feghet i att ha ett vilset fyrtorn istället för ett oberäkneligt yrväder i anfallet kan mycket väl visa sig vara den sista orsaken till att Charlton spelar i League One nästa säsong.

Laguppställning Hemmalag

Pope

Motta
Fanni
Teixeira
Fox

Gudmundsson
Cousins
Poyet (71)
Yun Suk-young

Harriott (58)
Makienok (82)
                                 
Mitov
Bergdich (71)
Holmes-Dennis
Ghoochannejhad
Johnson
Lookman (82)
Sanogo (58)

Laguppställning Bortalag

Martin

Baldock
McFadzean
Kay
Lewington

Potter
Carruthers
Bowditch (61)
Williams (54)

Murphy
Maynard (69)
                                                              
Cropper
Emmanuel-Thomas
Hall (54)
Reeves (61)
Spence
Powell
Revell (69)

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2016-03-08.