Matchrapport Charlton - Huddersfield

Championship: The Valley, Tis 15 september kl 20:45
Resultat:
 1 - 2  (1 - 2)
Domare: C Breakspear
Publik: 13 873


 

Målgörare
45, Sarr  11, Bunn
  34, Huws
   

Charlton misslyckades ånyo att utnyttja sitt övertag mot ett bottenlag och fick lämna The Valley tomhänta när deras förre manager Chris Powell och hans Huddersfield lämnade arenan med alla tre poäng. En strålande inledning på säsongen har bytts till ett moras på några omgångar och kräftgången är total, nu är goda råd dyra för Luzon!

För andra gången på fyra dagar tog Charlton åter emot ett bottenlag i en så kallad måstematch om man vill vara med och konkurrera om platserna till Premier League. Först oavgjort mot Rotherham och sedan förlust mot Huddersfield i tisdags talar sitt tydliga språk, just det här laget är inte moget för Premier League.

Charlton kom till start med i stort sett samma uppställning som i lördags, Sarr gjorde sin debut i backlinjen och Makienok ersatte som förväntat Vetokele i anfallet. Inledningsvis såg det bra, Charlton tog tag i taktpinnen direkt och förde matchen. De skapade även flera bra chanser men målen uteblev. Därför kom ledningsmålet för Hudds som en rejäl kalldusch i den 11:e minuten. Fox fintades bort och på inlägget från Scanell kunde Bunn på volley skjuta in ledningsmålet. Pope såg ut att göra en Hellström då bollen mer eller mindre passerade genom honom. 

Charlton hängde inte läpp utan försökte på nytt och de förde matchen mer och mer även om Hudds stack upp på några kontringar. Efter dryga halvtimmen slog dock Hudds till igen, denna gång på frispark från ca 25 meter. Bollen slogs rakt igenom muren och denna gång kunde inte Pope skyllas för något, anskrämligt försvarsspel. Efter chocken arbetade sig Charlton åter in i matchen och i slutsekunderna av halvleken kunde de rättmätigt reducera ledningen, även detta på en frispark. Gudmundsson lyfte in och Sarr nådde högst och kunde därmed vara nöjd med sin debut.

Andra halvlek förde Charlton matchen än mer och kunde till slut tillgodoskriva sig ett ca 65 % bollinnehav. Som bekant ger detta inga stilpoäng och trots ett flertal goda chanser till kvittering uteblev nätrasslet. Om inte Charlton själva missade målet spikade Steer i bortakassen igen och försvaret parkerade bussen. Huddersfield kunde rättmätigt glädjas över sin första seger för säsongen i något som närmast kan beskrivas som en "smash-and-grab" där de klokt utnyttjade Charltons svagheter. Vår förre manager Chris Powell som idag regerar över Huddersfield kunde därmed lämna The Valley rakast i ryggen. Hans kollega Luzon lär dock ha ett och annat att fundera över inför bortamatchen mot "bottenlaget" Blackburn på lördag.

Efter den strålande säsongsinledningen där Charlton som bäst var uppe på tredje plats har de nu halkat ner till mitten, upp som en sol osv. kommer nära till hands. Det kanske krävs mer tid för truppen att spela sig samman men uppenbart är att de inte är kapabla att föra matcher mot sämre motstånd på ett vinstgivande sätt, påminner mycket om svenska landslaget. Om det inte blir vinst borta mot Blackburn på lördag kommer nedflyttningssträcket att komma obehagligt nära och det gynnar ju inte laget direkt då de verkar nog skärrade av dagens situation.

Laguppställning Charlton

Pope

Solly
Bauer
Sarr
Fox (74)

Gudmundsson
Kashi
Ba (54)
Cousins

Watt
Makienok (80)
                                 
Mitov
Ahearne-Grant
Bergdich (54)
Diarra
Jackson
McAleny (74)
Vetokele (80)

Laguppställning Huddersfield

Steer

Davidson
Whitehead
Scannell (89)
Carayol (78)

Miller
Ward
Crainie 
Huws (46) 

Bunn 
Lynch
                                                                 
Allinson
Billing (46)
Dempsey (78)
Lolley
Paterson
Smith (89)
Wells

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2015-09-17.