Matchrapport Charlton - Derby

Championship: The Valley , Lör 16 apr kl 16:00
Resultat:
 0 - 1  (0 - 0)
Domare: D Bond
Publik: 15 857


 

Målgörare
                 60, Russell

Det är som förgjort. Ännu en match där Charlton i stora delar spelar ut ett av seriens topplag, men där effektiviteten saknas. Men när man dessutom blir berövad på ett ledningsmål med halvtimmen kvar är det som om onda krafter har bestämt att Charlton ska spela i League One nästa säsong. Och så lär det bli. 

Charlton kommer till spel med samma elva som pressade, men snöpligt förlorade mot QPR veckan innan med ett undantag. Den av Derby fruktade Gudmundsson kommer överraskande till spel efter snabbt tillfrisknande och ersätter Sanogo som har ljumskproblem. Det går inte att missta sig på att hemmalaget är fyllt av revanchlusta och man känner givietvis till förutsättningarna inför de kvarvarande omgångarna.

Med kniven på strupen är det också bara ett lag på banan den första kvarten. Charlton firar många triumfer på högerkanten med den alltid så energiske Harriott, och inläggen kommer in strid ström in i Derbys straffområde. Men det röda hemmalaget är liksom inte där för det sista avgörande, vilket har varit ett stående bekymmer under säsongen.

Även denna gång var den luttrade hemmapubliken färdiga att se sitt lag komma under i målprotokollet när Pope i Charltons mål gör årets räddning alla kategorier. Först en "omöjlig" fotparad vid bortre stolpen efter en nick av Ince, för att i nästa moment lika omöjligt tippa den kraftfulla returen från Martin över ribban. 

Efter detta kommer Derby in något i matchen och Charltons press mattas av något. Båda lagen har skottlägen och fyrar av utan att träffa. Charltons fyndspelare Lookman visar fina dribblingskonster, vilket ger Cousins läge att lägga upp bollen för Harriott strax innan vilan, men även hans skott dånar strax utanför ramen. 

Andra halvlek startar i samma stil som den första. Charlton pressar på och Derby tvingas rädda nick från Fanni på mållinjen och nick av Vetokele i stolpen innan domaren kliver in i matchen och mer eller mindre avgör tillställningen.

I en duell med målvakten efter ett inlägg kommer Teixeira först på bollen som snyggt seglar in i mål. Domaren dömer dock bort målet för ruff. Ett fullständigt felaktigt domslut, vilket samtliga andra på arenan var eniga om efteråt. Så oerhört symptomatiskt för Charlton: När man till slut lyckas i det avgörande momentet så är domaren där och tycker sig se något regelvidrigt.

I anfallet efter det bortdömda målet tar i stället Derby ledningen. Och det skulle sänka de bästa av ambitiioner från de flesta men Charlton jobbade oförtrutet vidare i hopp om att rättvisa skulle skipas innan domaren blåste för sista gången denna eftermiddag. Chanser fanns till kvittering men det var som förgjort i avgörandet.

Matchen slutar 0-1 och Charlton tappar ytterligare poäng till lagen ovan strecket. Fyra omgångar kvar. 

It aint over til the fat lady sings, men är det inte hennes röst man hör där borta? 

Laguppställning Hemmalag

Pope

Solly (78)
Teixeira
Fanni
Fox

Gudmundsson

Cousins
Diarra (83)
Harriott

Lookman (90)
Vetokele
                          
Mitov
Motta (78)
Makienok (83)
Bergdich (90)
Lennon
Jackson
Suk-Young

Laguppställning Bortalag

Carson

Christie
Martin
Keogh
Bryson

Russell
Shackell
Butterfield (70)

Ince
Hanson
Thorne
                                                                 
Mitchell
Hughes (70)
Buxton
Bent
Camara
Blackman
Weimann

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-04-17.