Matchrapport Charlton - Bristol C

Championship: The Valley , Lör 6 feb kl 16:00
Resultat:
 0 - 1  (0 - 1)
Domare: M Jones
Publik: 14 342


 

Målgörare
                 20, Tomlin

Så. Då är Charlton sist i tabellen efter förlust mot Bristol City som tar det kliv upp över strecket som vi hade hoppats att Charlton skulle ha förmåga att göra. Bristols kompakta försvar är svårt att få hål på och när man dessutom får en straffspark till skänks av domaren blir uppförsbacken för dagens Charlton för brant. 

Charlton inledde med samma lag som slog Rotherham med ett undantag. Vetokeles känningar av skada i veckan gjorde att fyndet Lookman bildade anfall med Makienok. Det fanns dem som ville se nya lånet från Arsenal, Yaya Sanogo, men så blev det inte. Sanogoal hade kanske inte förändrat resultatet. 

Bristol gjorde också få förändringar i det lag som spelade 0-0 mot Birmingham i omgången före. Även denna gång stod det snart klart att det skulle bli chansfattigt och trångt på planen och Charlton har under säsongen haft svårt att föra en match under press. Trycket blev inte mindre när Bristol dessutom tar ledningen.  

Det var Bristols nya lån i anfallet, Lee Tomlin, som lyckades få med sig en billig straff i den 20e minuten när Solly (eller var det Gudmundsson?) lägger en hand på Tomlins axel i straffområdet och bristolspelaren faller handlöst. Prostester mot detta på planen i takt med en annan protestaktion på läktarna, startad i minut 19:05, mot vad man anser är ett belgiskt vanstyre av Charlton Athletic FC. 

Efter målet bildade motståndarna ett säckförsvar som Charlton inte kunde luckra upp. Halvchanser fanns men egentligen var det mer målvakten Henderson som höll Charlton kvar i matchen till slutet än något hot från hemmalaget i övrigt. Säkert lite skönt ändå för Henderson som kanske borde kunnat ta straffen som gick rakt på mål där han faktiskt stod kvar. 

Mot slutet av matchen kom gamle trotjänaren Scott Wagstaff in. Nu spelandes för Bristol fick han ändå stående ovationer från den forna hemmapubliken. Sånt är alltid trevligt. Men siffrorna på tavlan förblev grinande i ansiktet: Charlton 0 - 1 Bristol City. Ett Bristol som kom väl förberedda mot Charlton och spelade med en sund respekt. De visste hur de skulle agera och lyckades.

Charlton skulle behövt möta ett mer optimistiskt och segervisst lag. Som jumbo i tabellen är det troligen flera sådana matcher att vänta, inte minst på bortaplan. Och kanske kanske kan det bli motståndarens underskattning som blir räddningen för Charlton i årets Championship? 

Laguppställning Hemmalag

Henderson

Solly
Tiexeira
Lennon
Fox (78)

Gudmundson

Cousins
Jackson (85)
Bergdich

Makienok
Lookman (63)
                                 
Pope 
Harriott (78)
Ba (85)
Ghoochannejhad (63)
Sarr
Johnson
Poyet

Laguppställning Bortalag

O'Donnell
 
Little 
Flint 
Baker 
Golbourne
 
Pack 
Smith 
Freeman 
Reid (66)
 
Tomlin (61)
Kodjia (78)
                                                          
Fielding 
Wagstaff  (66)
Wibraham (61)
Agard (78)
Williams
Pearce
Burns

Rapporten skriven av Gunnar Persson 2016-02-07