Matchrapport Charlton - Brighton

Championship: The Valley , Lör 23 apr kl 16:00
Resultat:
 1 - 3  (0 - 1)
Domare: S Hooper
Publik: 17 160


 

Målgörare
51, Gudmundsson 8,   Baldock            
55, Skalak
95, Hemed

Det märktes att Charlton inte hade något att spela för och Brighton destomer. Hemmalaget gör en godkänd insats och vek inte ner sig medan Brighton hade läget under kontroll och en växel till att lägga in om det skulle behövas. 

Inför matchen fanns det ingenting som talade för att Charlton skulle rubba Brightons ambitioner att hänga på i striden om driektplatserna till Premier League. Det fanns också allmänt en undran över hur hemmaprotesterna mot klubbens ägare och ledning skulle yttra sig denna match. VDs hot och vädjanden om hörsamhet och lojalitet med beslut hade som väntat bara eldat på känslorna av den alienation supportrarna allmänt känner visavi klubbens styrande. Matchen blev så också försenad när det haglade in badbollar och annat på planen vid matchstart med budskapet att ägaren måste bort för att Charlton Athletics FC åter ska gå att känna igen. 

De uppblåsta badbollarna förblir även fortsättningsvis välfyllda men luften ur Charltonlaget gick snabbt ur när matchen börjat och Brighton tar ledningen efter åtta minuter. Därefter hade Brighton situationerna under kontroll och matchen vaggades in i ett behagligt tempo för fiskmåslaget. Men "bara" 1-0 i halvtid och med tanke på vikten för Brighton att ta alla poängen i denna match och när ytterligare utdelning uteblev började snart en viss mental oro ändå sprida sig.

I andra halvlek kom så kallduschen när Charlton kvitterar efter bara sex minuter. Det var Lookman som gjorde sig fri på vänsterkanten och spelade till Cousins som krossade in bollen i straffområdet till den tillfrisknade Gudmundsson som inte missade. 1-1 och nu tvingades Brighton höja sig för att inte tappa allt och lyckas även återta ledningen bara fyra minuter senare, 1-2. Även om Charlton var klart förbättrade efter sitt mål syntes det vilket av lagen som var hetast för dagen.  

Matchen slutar 1-3 efter ett straffmål långt in på övertid. Inte mycket att säga om. Rättvist även om Charlton åter visar moral och höll upp spelet förvånansvärt väl med tanke på omständigheterna. Brighton för sin del ligger nu trea på 87p (+30) och exakt samma poäng har Middlesbrough (+32) och Burnley (+33) på uppflyttningsplatserna. Spännande slutomgångar väntar där Middlesbrough och Brighton möts i sista matchen. Trist att behöva säga det, men det är fördel Burnley. De möter Charlton. 

Laguppställning Charlton

Pope

Motta (63*)
Fanni 
Teixeira
Fox 

Gudmundsson 
Diarra 
Cousins 
Lookman 

Harriott 
Vetokele (63**)

                                 
Mitov
Lennon (63*)
Sanogo (63**)
Bergdich 
Suk-Young 
Jackson 
Makienok

Laguppställning Brighton

Stockdale 

Bruno 
Dunk 
Goldson
Rosenior (69)

Knockaert 
Stephens
Kayal 
Skalak (84) 

Baldock (79)
Hemed
                                                                 
Maenpaa
Bong (69)
Sidwell (79) 
Murphy (84)
Greer 
LuaLua 
Wilson

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-04-24.