Matchrapport Charlton - Bolton

Championship: The Valley , Tis 15 dec kl 16:00
Resultat:
 2 - 2  (2 - 2)
Domare: G Horwood
Publik: 12 294


 

Målgörare
  1, Lookman 32, Heskey
26, Lookman 42, Vela
   

Efter en flygande start och en tvåmålsledning efter dryga 20 min släppte Charlton in bottenlaget Bolton i matchen. Efter Boltons kvittering var den rättmätiga kritiken från tränaren var inte nådig i halvtid. Efter en mållös andra hälft kunde man också ta del av spelarnas självkritik. Det här borde Charlton gjort bättre. 

Charlton kom till spel med samma startelva som spelade 0-0 mot Leeds i lördags. Dvs med bl a youngstern Ademola Lookman,18, på topp. Det visade sig vara en lyckad uttagning då det tog Lookman 25 sekunder efter avspark att ge hemmalaget ledningen. Ett blixtanfall på bred front överrumplade Boltons försvar som tappade markering på Lookman till vänster som fick bollen serverad och drog in den efter ett till synes lite taffligt agerande från Boltonkeepern. 1-0. En smakstart på den viktiga matchen kring bottenstrecket. 

Bolton repade mod till sig, men precis som det såg ut att jämna ut sig spelmässigt dök han upp igen på rätt ställe i straffområdet: Ademola Lookman. I den 26e min tryckte han dit bollen från nära håll vid ena stolpen och 2-0 kändes tryggt. Kanske f ö r tryggt för nu gjorde Charlton det fatala att släppa in Bolton i matchen. Det var så det kändes. Charlton la helt enkelt av. Det utnyttjades av den gamle Emile Heskey, 38, gammal nog att vara Lookmans pappa. Still going strong tog han, bara fem minuter efter Charltons mål, vara på ett inlägg i de rödas straffområde där ett stillstående försvar inte var till Hendersons hjälp. 2-1. 

Strax innan halvtid var det dags igen. Ett veligt försvar och en misslyckad rensning från eget straffområde landade hos en icke lika velig Vela i Bolton som inte tvekade utan drog till bollen förbi en dykande Henderson. 2-2 och lagen gick in till vila med rakt motsatta känslor. Hängande huvuden hos Charlton fick se sina öron rodna när tränaren gav uttryck för det alla såg hade hänt. Charlton gav bort två mål efter att ha spelat till sig en fördel som borde räckt hela vägen hem.  

Andra halvlek var mer försiktig och båda lagen hade ett fåtal chanser att avgöra. Godkända försök av Gudmundsson som fick var tvungen att utgå tjugo kvar med ljumskkänning, liksom även Lookman gjort efter timmen spelad.  Även Vaz Te och Ghoochi hade möjligheter, men närmast att avgöra var Lennon som hade en nick ner i gräset och upp i underkanten av ribban.

Men närmare kom man inte. Matchen slutade 2-2 och nu vill det till att man lämnar sin övertro på sin spelskicklighet och elegans kvar hemma innan man går till match. Charlton måste förstå att kriga i 90 min varje gång annars åker man ur. Det är inte det här laget värt. Man är bättre än de flesta. Men säg det inte till spelarna bara.

Laguppställning Hemmalag

Henderson

Solly
Bauer
Lennon
Holmes-Dennis

Cousins

Jackson (80)
Gudmundsson (70)
Ghoochannejhad

Lookman (60)
Vaz Te

                                 
Pope
Ahearne-Grant (80)
Ba (70)
Makienok (60)
Sarr
Bergdich
Fox

Laguppställning Bortalag

Amos

Holding
Gouano
Wheater
Moxey

Feeney
Spearing
Vela (76)
Davies

Heskey (66)
Clough (90)

                                                                 
Rachubka
Danns (76)
Madine (66)
Dobbie (90)
Casado
Twardzik
Walker

Artikeln skriven av Gunnar Persson 2015-12-17