Matchrapport Bristol City - Charlton

Championship: Ashton Gate, Lör 26 dec kl 16:00
Resultat:
1 - 1  (1 - 0)
Domare: O Langford
Publik: 15 285


 

Målgörare
45+4, Baker 90+3, Lennon
   
   

Ett tillbakapressat Charlton hade turen med sig och fixade en pinne i Bristol. Harry Lennon var den store hjälten efter annandagsmatchen.

Charltons ställföreträdande tränare Karel Fraeye hade lite mer flyt med skadeproblematiken än väntat och behövde enbart ställa över Patrick Bauer inför matchen med det röda Bristollaget. Hans relativt offensiva uppställning inkluderade Ricardo Vaz Te, Reza Ghoochannejhad, Ademola Lookman och Simon Makienok.

Bortalaget fick matchens första möjlighet, som slutade i ett skott från Ghoochannejhad i händerna på Bristols målvakt. Därefter var det mest hemmalaget som syntes. De höll ett fast tag om taktpinnen och hade många chanser att göra mål. Bra målvaktsspel av Stephen Henderson och ineffektivitet av Bristol City gjorde att det såg ut som att lagen skulle kunna gå till paus med 0-0.

Alou Diarra hade dock blivit skadad efter ca en halvtimme och då blivit utbytt mot Naby Sarr, vilket ledde till en lång förlängning av halvleken. I fjärde tilläggsminuten fick hemmalaget en hörna som hittade fram till Nathan Baker, som nickade bollen i marken och förbi Henderson till 1-0. Ett riktigt tråkigt slut på första halvlek.

Jordan Cousins utgick i halvtid och in kom istället Tareiq Holmes-Dennis. Dagens värdar fortsatte dock att trumma på med läge på läge och Charltons defensiv fick kämpa för allt vad tygen höll. Efter ca en kvart spelad av halvleken fick Bristol så en straff. Ridå för Charlton? Nej, Marlon Pack fortsatte sitt lags ineffektivitet och pangade bollen i ribban, varefter den rensades av Charltonförsvaret. 

Spelet blev nu mer böljande och Addicksspelarna såg mer och mer hungriga ut. Lennon flög som en skottspole och sköt i ena stunden mot hemmamålet för att i nästa sekvens blockera skott i eget straffområde. Bortalaget ville också ha en straff i matchens slutskede, men domaren dömde enbart hörna efter en misstänkt rensning av målskytten Baker. I tredje tilläggsminuten kom dock det förlösande målet efter ett sista desperat anfall.

Makienok kom högst i en nickduell och skarvade bollen till Ghoochannejhad, som lade upp den för Lookman. Den unge Charltonproduktens skott blockerades dock på linjen, men returen gick till mittbacken Lennon, som snyggt placerade in sitt första mål i Charltons A-lag. 1-1 med matchens sista spark och en viktig poäng för nästjumbon ifrån SE7.

Charlton återvänder nu till The Valley för morgondagens (måndag) hemmamatch mot Wolverhampton. Men vad det är, det får du se då.
 

Laguppställning Hemmalag

Fielding

Flint
Ayling
Smith
Bennett

Freeman
Baker
Wilbraham
Pack

Kodjia (90+4)
Bryan

                                 
O’Leary (målvakt)
Burns (90+4)
Little
Williams
Cox
Reid
Moore

Laguppställning Bortalag

Henderson

Solly
Diarra (32)
Lennon
Fox

Vaz Te (54)
Cousins (46)
Jackson
Ghoochannejhad

Lookman
Makienok
                                                              
Pope (målvakt)
Sarr (32)
Holmes-Dennis (46)
Ba (54)
Charles-Cook
Moussa
Ahearne-Grant