Matchrapport Cardiff - Charlton

Championship : Ninian Park , Tis 4 Dec kl 20:45
Resultat: 0 - 2  (0-1)
Domare: J Moss
Publik: 11 874

 

Målgörare
                 34, M Holland
79, A Reid

Det gick ju bra det här! Efter två storförluster hemma så fortsätter segertåget i bortamatcherna. En bekväm seger med 2-0 lugnar oss alla i nuläget och var ytterst välkommen. Uppträdandet på Ninian Park var kontrollerat och nästan kliniskt. För att inte säga "äckligt diciplinerat!" Sådant värmer även en fotbollstränare och vår Alan Pardew var mer än nöjd, medan Cardiffs manager spydde galla över sina spelares inställning i matchen. Ett faktum vi kanske ska ta i betänkande i värderingen av denna viktoria. 

Första halvlek

(gäsp) 30min ett skott!! Innan dess 0 målchanser och som bortalag kan man ju ta det med viss ro. Hemmafansen hade redan långt tidigare bärjat låta sitt missnöje med Cardiffs spel höras. På något sätt var ändå detta skott från Reid en start på åtminstonne försök till målchanser från båda lagen och efter en hörna går bollen till Matt Holland som gör sitt första mål för säsongen. 1-0 till Charlton i 34e min. Cardiff uddlösa trots att man hade placerat JF Hasselbaink på bänken!

Andra halvlek

Trevande början igen. Hasselbaink in efter en kvart. Ja vad ska man göra? Charlton spelar metodikskt och lugnt. Lite otur, eh, riktigt klantigt, var det när Sam blir varnad efter att ha sparkat iväg bollen efter avblåsning. Nu är tyvärr den gode Lloyd avstängd i den viktiga matchen mot W B Albions nästa helg.

Tio minuter från slutet halkar Cardiffs back och ser ingen annan utväg än att fälla Ambrose som kommer fri i straffområdet. Straff! Reid gör inget misstag utan sätter bollen distinkt invid den vänstra stolpen. 2-0 till Charlton i 79e min. Därefter sker inget utom ett par taktiska spelarbyten från Pardew. Avbytare som inte användes i Charlton: Bougherra, Randolph.

Matchen var inte mycket att lägga på minnet men vi få nu hoppas att vårt lag kan behålla metoden, 4-5-1 uppällningen, lugnet, diciplinen och lägga lite band på den besinningslösa lusten att snabbt avgöra på the Valley. Kort sagt: Låt även hemmamatcherna bli en dag på jobbet! Då kommer vi att hitta tryggheten i spelet och det lyckosamma bortaspelet kommer att följas av ett dito spel inför den segertörstande hemmapubliken på Floyd Road. 

Laguppställning Cardiff

Schmeichel

Gunter
Capaldi (Whittingham 46)
Purse
Loovens

Parry
Rae
McPhail
Ledley

Thompson
MacLean (Hasselbaink 57)

Laguppställning Charlton

Weaver

Mills
Powell
Fortune
Sodje

Ambrose (Semedo 80)
Holland
Reid
Zheng

Sam (Varney 89)
Iwelumo (McLeod 88)

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2007-12-06, 06:49.