Silly Season 2020

Efter 10 månaders embargo att köpa spelare så börjar det äntligen hända något på transfermarknaden för Charltons del. De senaste dagarna har nyförvärven trillat in en efter en så nu börjar återtåget mot de finare arenorna ånyo med ett helt nytt lag!

Vi var många som länge undrade varför det inte blev några förstärkningar i transferfönstret i januari, det var ju så självklart att det behövdes förstärkningar till den tunna och hårt skadedrabbade truppen. Men det dröjde ända till september innan det blev klart att EFL hade lagt ett embargo på det mesta vad gällde nyförvärv så länge klubbens nya ägare inte uppfyllde kraven i EFLs statuter. Även om vi nu harvar i en division lägre än vad som skulle vara nödvändigt så finns det bara en väg, framåt! När Thomas Sandgaard blev godkänd av EFL släpptes embargot och även om transferfönstret hade varit öppet länge och utbudet kraftigt har minskat så har det i alla fall kontrakterats spelare till både höger och vänster, inte mindre än tio nyförvärv utifrån plus några akademispelare. Så utan att överdriva så har vi ett helt nytt lag att sätta på planen framöver, fantastiskt!

Vad är det då för spelare som har kommit? Ja det är spelare på alla positioner förutom på målvaktssidan, där har vi gott om resurser även om Dillon Phillips sitter i frysboxen efter att hans agent rått honom att inte skriva på nytt kontrakt. Jag känner en stark liknelse med fallet Lyle Taylor där jag anser att han borde ha spelat för han hade ett kontrakt. Phillips har ett kontrakt och har fått ett erbjudande om förlängning men vill inte skriva på. Om det inte passar hans galoscher så tycker jag Bowyer gör helt rätt som sätter honom åtsidan och istället väljer att satsa på spelare som visar att de vill ha en framtid i klubben. Nåväl, tillbaka till nyförvärven!

 

Namn Position Ålder Från Nationalitet Kontraktstid Pris Marknads-
värde
Alex Gilbey Mittfältare 25 MK Dons England 23-06-30 £220' £ 300'
Chris Gunter Högerback 31 Reading Wales 22-06-30 Fri
transfer
£ 950'
Marcus Maddison Mittältare 27 Peterborough England 21-06-30 Fri
transfer
£ 475'
Ben Watson Mittfältare 35 Nottingham 
Forest
England 21-06-30 Fri 
transfer
£ 250'
Omar Bogle Forward 28 Cardiff  Ghana/
England
21-06-30 Fri
transfer
£ 600'
Dylan Levitt Mittfältare 19 Manchester U Wales 21-05-31 Lån £ 675'
Conor
Washington
Forward 28 Hearts Nordirland/
England
22-06-30 ? £ 575'
Akin Fawemo Mittback 21 Norwich Nigeria/
England
21-05-31 Lån £   25'
Ian Maatsen Vänsterback 18 Chelsea Nederländerna/
Surinam
21-05-31 Lån ?
Ryan Inniss Mittback 25 Crystal Palace England/
Trinidad&Tobago
22-06-30 Fri
transfer
£ 150'

Som synes är det en härlig blandning av spelare i alla åldrar, positioner och nationaliteter. Det återstår fortfarande tre dagar på transferfönstret så det är möjligt att det kan bli ytterligare förvärv men så här mycket verksamhet var det länge sedan det var i Charlton. Det sista nyförvärvet Ryan Inniss är nog glad att komma till en klubb som han får spela för. Trots tillhörigheten till Crystal Palace så har han flackat över hela den brittiska ön på olika lån mest hela tiden under hans sju år i klubben, eller vad sägs om Cheltenham, Luton, Gillingham, Yeovil, Port Vale, Southend, Colchester, Dundee U och Newport!

Vilka spelare tar en plats i truppen och vilka får stå på invänjning? Ja jag avundas väl inte näste man att försöka ta ut startelvan men jag jag sätter i alla fall en slant på att Ben Amos vaktar målet. Så, då har jag satt grunden, bara att fylla på!


Artikeln skriven av Lars Liljegren 2020-10-13.