Flaggprojektet

Inför höstens resa gjorde vi vissa speciella förberedelser för att kunna göra än större väsen av oss och/eller bli uppmärksammade. Därför beslutade jag och Gunnar för att fixa en flagga som förhoppningsvis kommer att synas i den direktsända matchen mellan Fulham och Charlton.

Efter att ha mätt upp storlek på bokstäver blev det mycket handarbete med att klippa ut alla mallar. Mycket pyssel var det!
 

Man tänker inte på allt och bokstäverna blev först något bredare än flaggan då bredden på bokstäverna varierade enormt. Men efter att ha tightat till allting maximalt och kört en Marjasin på några bokstäver kunde vi till slut passa in allt med några centimeters marginal.
 

Garaget blev en passande miljö för effektueringen av projektet. Miljömedvetna som vi är skyddade vi naturligtvis golvet och sedan gällde det att täcka över allt som inte skulle ha någon färg på sig.
 

Alright, då kör vi! Point of no return! Som ni kan se kunde man inte fixa allt på en gång. Efter sprayningen var färdig fick man klippa bort de delar på bokstäverna A och D som behövdes för att de skulle ligga kvar på sin plats.
 

Spraya är helt klart en mer ansträngande sysselsättning än man kan tänka sig. En liten muskel uppe i axeln ansträngdes något otroligt.
 

Gunnar ångar på i oförtrutet tempo, han verkar ha gjort det här förut. Undrar om hans verk finns att beskåda någonstans.....
 

Efter att färgen fått torka en liten stund tog vi bort mallen, sanningens ögonblick! Såg helt okey ut även om det "läckt" lite grann men vi var rörande överens om att äktheten inte gick att ta miste på. Inget fabrikstillverkat här inte!
 

Efter att allt annat skydd tagits bort fick vi beskåda mästerverket för första gången.
 

Färgen skulle helst torka 30 minuter så den fick ligga och vila sig ett tag till.
 


För säkerhets skulle fick den eftertorka ytterligare på balkongen över natten i väntan på att vi hittar något ställe att hänga upp den på Craven Cottage. Så håll utkik i TV:n!!!
Mission completed.

Förhoppningsvis kommer den att följa oss på många hemma- och bortamatcher!
 


Artikeln skriven av Lars Liljegren 2014-10-23