Tipsligan 2020/2021


Charltonligan
Ligan i ligan gäller bästa tippare av Charltons matcher, och tabellen ser vi här.

Sorteringen görs efter totalpoäng och därefter kommer den att sättas först som har flest rätt resultat ,dvs 3p (såsom det görs i huvudtävlingen). 

 

Poängunderlaget och kommentarer efter varje omgång nedan. 

Omgång 3
33/34 gav förslag på de fem svåra denna gång, mycket bra, och vi hälsar Sixten Altus välkommen in i spelet! Sixten kliver in och visar klass direkt. 7 poäng och sätter en femling (odds 44,03)! Grymt! 

Självklart stora omkastningar såhär i början av serien och i topp nu trepoängskungen Henrik, som förra säsongen satte flest treor (25st) trots fem omgångar missade. Henrik drog även han in 7p nu.

Bäst i omgången var dock Viktor med finfina 8 poäng. Han nollade i endast i Charltons förlustmatch, vilket alla utom fem experter gjorde. Viktor skuggar Henrik i toppen med en trea färre. 

I tabellen har det införts en nerflyttningszon. Vad som händer om man slutar i denna är oklart, men det finns tankar inför kommande säsonger. Nu är det mer tänkt som en sporre för de i DIV 4 att undvika de sista platserna...

Och på tal om det måste vi nämna att vår mesta mästare Magnus fortfarande står utan trepoängare i år och lever farligt nära nedflyttningzonen. Ett öde han delar med mästaren från 2009/10 Anders "Valen" Valefors. Sensationellt!  Övriga mästare genom åren Anders E, Bengt, Per Inge och någon till ;)  går att finna i de övre divisionerna. 

För övrigt kan icke nämnd mästare sörja Man Us tredje mål på straff - i den 10e övertidsminuten!! eftersom denne expert hade tippat 2-2 och räknat in tre poäng som i en liten ask. Detta blev till noll och intet! 

Nya matcher på onsdag! 

Omgång 2
32/33 expertutlåtande om utgången av omgångens fem svåra matcher. Eller egentligen 31,5 av 33 kanske man kan säga. Visade Valen kanske var hjärtat klappar mest när han missade hela starten av League One-omgången, och inkom sent på em endast med tips beträffande Man U's kvällsmatch? Jag räknar kallt med att herr Valefors, tillika en av Tipsligans grundare och en av Swedish Addicks första medlemmar, är mer på tårna kommande omgångar. 

Charlton krossades av Doncaster på The Valley vilket var oväntat för alla - utom Skon! som var den enda som drog in poäng där. Men det var något märkligt med Skomagarens tipsinlämning. Den inkom före matcherna presenterades!!?? Vadan detta?? Besök hos Saida i början av veckan? :-o Nu hjälpte det ju föga i tipset på övriga matcher... (eller är du på semester på andra sidan jordklotet och en tidsförskjutning spelar sidan ett spratt? Märklig händelse ändå) 

Den andra poängkrossaren var självfallet Palace. För alla utom Erik som hade tippat 0-1! Mycket starkt! Erik är också ligans nuvarande poängkung vilket symboliseras av symbolen "1X2" vid sidan av tabellen. Ipswich och Sunderlands vinster var mer väntade. 90% av omgångens poäng delades ut på dessa matcher. 

Tabellen är jämn. Kevin, som tog täten förra veckan, missade inlämningen helt denna gång tyvärr. Toppen delas av fyra experter där undertecknad har lyckan av begynnelsebokstaven G och därför placeras överst. Skön känsla ändå måste jag tillstå :) Ingrid, Paul och Tomas har samma poäng och samma antal treor.

I det nedre skiktet, Div 4, hittar vi just nu Tipsligans Meste Mästare Magnus

Omkastningar att vänta kommande vecka? Nya matcher på onsdag före 12.00!  

Omgång 1
33/33 FULLT DELTAGANDE i den första omgången av årets tipstävling! Grymt! In i det sista väntade vi på Kevins tips och hans sena funderingar gav resultat. Med 8p går Kevin tillsammans med Paul upp i topp. Kevin tog förra året priset "Först till 10p eller mer i samma omgång" och var mycket nära att lägga beslag på det även i år - direkt i första omgången. 

Charlton vann och det gav poäng till de flesta. Fem experter prickade in rätt resultat, vilka det var syns i den särskilda liga som endast rör Charltons matcher. Tabellen syns ovan till höger och studera den noga ;) Även om ordningen så här i början mycket gäller alfabetets, så tycker undertecknad att den är rätt vacker. 

Svåraste matchen visade sig vara Accringtons hemmavinst mot Peterborough, 2-0. Teckenfördelningen bland experterna var 2-12-19. En av de två som hade koll var årets rookie Tomas som inte bara fixade Accringtons seger utan också satte rätt resultat! Snyggt! Den andra experten som tog poäng på den matchen var Erik som också slog till med en "Femling" dvs rätt tipstecken i alla fem matcherna (Svspeloddset 33,83) i omgången! 

Nya matcher att tippa före kl 12.00 på onsdag!