Tipsligan 2019/2020

OBS! Tabellen utökas snabbt under säsongen med alla "nya" som vill vara med!

Efter varje omgång av tävlingen uppdateras poängunderlaget som ni hittar här:
 

Kommentar omgång 10:
Fyra experter ansåg matcherna för svåra att bedöma, eller nåt, men 29 st tog chansen till denna omgång som också visade sig svår. Bäst lyckades Rune med fem poäng och han satte skickligt just 2-2 på Charlton. Bara sex experter fick poäng på Charltons oavgjorda match, medan endast Juha tippade vinst för Millwall mot Leeds och desutom rätt resultat, 2-1! Snyggt! En annan rensare var Newcastles vinst mot Man U. Men två stycken trodde på det, Ingrid och Uffe. Ny ligaledare är Paul och Jonny närmar sig Elitdivisionen. Båda två tog tillsammans med fem andra experter 3p på Liverpools segermål på övertid mot Leicester. 

Kommentar om omgång 9:
En spännande omgång med tre oavgjorda resultat och med en lite oväntad men väldigt glädjande vinst för Charlton, 1-0. Fyra hade det resultatet: The Ahlberg bros, Lars Lindgren och Skon. Veckans raket är Jonny med tre rätta resultat och 9p, bäst! Samma "gubbar" kvar i Elitdivisionen där de radar upp sig snyggt. Under Elit är det riktigt jämnt. Endast tre poäng skiljer de fjorton experterna i div 1 och div 2. 

Kommentar om omgång 8:
Tyvärr svek Charlton igen. Men klubbens officiella svenska fanclub sviker inte. Alla utom en expert skickade in det förmodade resultatet på veckans fem matcher och bidrar till spänning i jakten på vandringspokalen. 

Sven-Åke gör nu ett ryck i tabelletoppen! S-Å samlade omgångens bästa: 7p, vilket även Uffe gjorde som nu tar plats i Elit. Topp fem återser Lars Lindgren som fortsätter vara ligans bästa 1X2-tippare med sammanlagt 22 av 40 matcher tippade "åt rätt håll". Upp en division i serien går förutom nämnda Uffe och L Lindgren även Jojo, Mats, Viktor, Hans, Victor med C och Juha. Liljegren lämnade jumboplatsen.

Nya matcher på onsdag! 

Kommentar om omgång 7:
En trist historia att Charlton gick på sin första pump. Endast Jojo hade förutspått detta. Förutom Anders "Lenhovda" Eriksson då, som notoriskt tippar emot sitt favvolag. En poäng till dessa två. Alla andra kammade noll på Charltons förlust.

Överlag rätt sparsam poängutdelning. Endast fyra 3p sattes fördelat på Preston- och Unitedmatchen. En av dessa stod MestMästMagnus för och han går in i Elitdivisionen. Bengt delar fortsatt tronen. Nu med Sven-Åke. In i Elit går också Per-Inge, så just nu har vi tre gamla ligamästare på topp fem. I övrigt ställer sig klubben frågan: - När ska herr ordförande lämna jumboplatsen? ;) 

Det är riktigt jämnt. En förklaring är naturligtvis att  ALLA 33 I LIGAN är med på tåget. Häng i allihop! Det svänger fort, och varje 3p gör stor skillnad för närvarande. Nästa vecka lovar mer ovissa utgångar. 

Kommentar om omgång 6:
För tredje veckan i rad är det fullt deltagande!! Fantastiskt kul! 
ALLA 33 experter i tipsligan bidrar vecka efter vecka till att göra tävlingen om den fina vandringspokalen spännande! Kampen om poängen är hård och varar till maj nästa år. Ett maraton i uthållighet vi gör sida vid sida med Charlton.

Från denna omgång görs ett försök att göra tipsligatabellen mer överskådlig med indelning i divisioner.

Efter måndagens matcher:
Väntade utgångar med vinster för både Tyskland och Belgien. Det hårdnar än mer i toppen när Paul iskallt, och självklart beräknat, slog till med en 3p i och med Tysklands mål på övertid. Paul delar nu ledningen med Bengt som placeras före tack vare sin begynnelsebokstav.

En regel även Ingrid fortsatt drar fördel av gentemot L Altus. Och även gentemot Magnus som också tippat 2-0 till Tyskland. Och se upp! Den mesta mästaren är på G och klättrar stadigt mot elitdivisionen. 

Omgångens poängstarkaste expert var Erik med 9p. Han lyckades även pricka "rätt tipstecken"  i alla matcherna, vilket är svårt och denna säsong endast hänt två ggr innan (Bengt och Altus i omg 2). Totalbäst i rätt tipstecken är emellertid L Lindgren som tippat rätt utgång i 18 av de 30 hittills. 

Nya matcher på onsdag. 

Efter Sveriges match:
Låt mig säga det direkt: Gunnar drog hem 6p på dagens match! Jag vill inte direkt tacka Granen för bjudningen i slutet på första men ändå. Det innebar en resa från tredje div till första. Jihoo!  

I topp är ställningen oförändrad, men Ingrid gör sin Bengt sällskap i elitdivisionen nu på bekostnad (och återigen i streckstrid med minsta möjliga marginal) av L Altus. Kampen är stenhård och fortsätter i morgon! 

Efter lördagsmatchen:
Att England var favorit mot Bulgarien var det ju ingen tvekan om. Rätt resultat, 4-0, hade åtta st tippat. (3-0 hade elva tippat btw). Bengt återtog tronen med detta resultat. 4-0 gav också vår ordförande Lars sin första trepoängare. Har han månne börjat klättringen i divisionerna?

Det är riktigt jämnt runt strecket mellan div 1 och div 2 där Victor just nu drar kortaste strået eftersom han heter just så och inte t ex Jictor. Juha och Ingrid placerar sig i div ovanför. Btw jämnast är det i division 3. Sex av de sju experterna har samma poäng! 

Kommentar om omgång 5:
Återigen fullt deltagande!! 33 tippare hänger i. Grymt bra! 

Omgången gav blandade resultat. Endast 11st trodde t ex på vinst för Charlton och en eloge därför till Ingrid och Filip som satte 3p på Charltons bortaseger, 0-2! Starkt tippat. 

Tabelltoppen tätnar. Bengt lämnar förstaplatsen efter en nollomgång. Noll poäng fick inte mindre än sju tippare. Sven-Åke kliver upp som ny ledare på fler tippade treor än Lars Lindgren. Ut från topp fem ramlar Altus, Victor och P-I och in kliver nämnde Lars, Paul och Nils-Martin. Men det är jämnt. Ner till mästar-Magnus på plats tio skiljer det endast 4p. 

Veckans raketer är Johan D och Kevin som båda klämde till med 9p denna lördag! Kevin kliver upp sjutton (!) placeringar från sista till 16. Swooosch!! En illustration i att det kan vara lönsamt att hänga i med tippandet! 

Kommentar om omgång 4:
Ingen missade att tippa denna omgång! Mycket starkt jobbat allihop! Ny deltagare har vi också i Henrik som gjorde en rivstart med 7p direkt. Grymt! Åtminstone jag vet inte vem du är och du kanske har anmält intresse om medlemskap i Swedish Addicks redan? Om inte, gör det via länk på hemsidan :) Hjärtligt välkommen! 

Bengt gör, via samma poäng i samma matcher som Henrik, ett ryck i toppen. Bengt var en av sju stycken som satte Charltons 1-0. In på topp fem går nu också Victor tätt följd av sin far Per-Inge. Man kan se en spännande familjefejd bryta ut dem emellan. Nu topp fem på bekostnad av Nils-Martin och Lars Lindgren. 

Det särklass mest svårfunna resultatet var Uniteds förlust mot Palace. Ingen såg den komma. 

Veckans rakter blir Mats och Paul. De var ensamma om att sätta Prestons vinst mot Sheffield W, 2-1. Det blev också något av en vattendelare i omgången. Mats och Paul avancerade 10 resp 9 placeringar. 

Nya matcher på onsdag! 

Kommentar om omgång 3:
Återigen ett starkt fält på 32 tippare. Mycket bra! Häng i allihop nu! Uthållighet är en framgångsfaktor. 

Charlton kvitterade på straff och vårt lag klamrar sig fast i toppen av Championship med 2-2! Underbart! I vår tävling kan vi ge Jonny en eloge som var den enda expert som satte det resultatet klockrent.

I totalen har vi ett skifte på förstaplatsen efter stor dramatik i Manchester där hemmalagets mål på övertid, som skulle inneburit att Sven-Åke fått 3p, blev bortdömt efter att VAR nyttjats. S-Ås guld blev därmed till sand och Bengt tar över tronen efter sina dagsfärska 5p. Som nya på topp fem presenterar sig Lars Altus och Nils-Martin.

Veckans raket blir Valen som med 8p avancerar nitton (!) placeringar från plats 31 till plats 12! Victor med c fick 7p och gjorde en skön resa upp i tabellen från 21 till 6.

Den stora losern denna omgång, och låt det aldrig mer hända, är undertecknande Gunnar med 0p. NOLL.   

Kommentar om omgång 2:
Charlton gladde oss alla med en vinst även denna omgång. Ännu gladare blev 15 av omgångens 
32 tipsexperter som fick tipsligapoäng i den matchen, ingen satte dock 3-1... 

Två andra solklara hemmafavoriter hos oss, nämligen Tottenham (Grattis Bengt!) och Fulham, gjorde sammanlagt endast sju tippare besvikna och poängutdelningen blev hög på de matcherna. Flest 3or delades ut på resultatet 1-1 i matchen QPR-Hudds: hela 10 st! 

Omgångens raketer: Uffe B som klev in i tävlingen nu och satte tre 3or direkt! Men också Sven-Åke som med sina 8 poäng avancerade från elfte till första plats i tabellen! 

Kommentar om omgång 1:
Säsongen är igång och med den vår egen tipstävling som ju inte bara är ett mått på skicklighet utan också ett prov i uthållighet. Att vara med i de flesta omgångarna brukar löna sig. Det var 26 deltagare i premiären (mycket bra!) och vi kan hoppas på att fler strömmar till framöver.

De flesta av oss måste böja oss för dem som drog in poäng på Charlton. Enligt välbetalda experter en solklar hemmavinst för Blackburn blev det motsatta, vilket sex tippare hos Swedish Addicks hade räknat ut. En av dessa var Helsingborgs bästa skomakare som även matade på med poäng i den svårfunna matchen i Wigan och i två matcher till.  Skon tar därmed en solklar ledning redan in i första kurvan. Tvåa ligger Juha, en av årets nya värvningar till oss norr om Blekinge och som tack vare fler treor placerar sig före dokumenterat skicklige Johan som var i segerläge ända in i sista omgången förra året.