Tipsligan 2019/2020

OBS! Tabellen utökas snabbt under säsongen med alla "nya" som vill vara med!

Efter varje omgång av tävlingen uppdateras poängunderlaget som ni hittar här:

Kommentar om omgång 3:
Återigen ett starkt fält på 32 tippare. Mycket bra! Häng i allihop nu! Uthållighet är en framgångsfaktor. 

Charlton kvitterade på straff och vårt lag klamrar sig fast i toppen av Championship med 2-2! Underbart! I vår tävling kan vi ge Jonny en eloge som var den enda expert som satte det resultatet klockrent.

I totalen har vi ett skifte på förstaplatsen efter stor dramatik i Manchester där hemmalagets mål på övertid, som skulle inneburit att Sven-Åke fått 3p, blev bortdömt efter att VAR nyttjats. S-Ås guld blev därmed till sand och Bengt tar över tronen efter sina dagsfärska 5p. Som nya på topp fem presenterar sig Lars Altus och Nils-Martin.

Veckans raket blir Valen som med 8p avancerar nitton (!) placeringar från plats 31 till plats 12! Victor med c fick 7p och gjorde en skön resa upp i tabellen från 21 till 6.

Den stora losern denna omgång, och låt det aldrig mer hända, är undertecknande Gunnar med 0p. NOLL.   

Kommentar om omgång 2:
Charlton gladde oss alla med en vinst även denna omgång. Ännu gladare blev 15 av omgångens 
32 tipsexperter som fick tipsligapoäng i den matchen, ingen satte dock 3-1... 

Två andra solklara hemmafavoriter hos oss, nämligen Tottenham (Grattis Bengt!) och Fulham, gjorde sammanlagt endast sju tippare besvikna och poängutdelningen blev hög på de matcherna. Flest 3or delades ut på resultatet 1-1 i matchen QPR-Hudds: hela 10 st! 

Omgångens raketer: Uffe B som klev in i tävlingen nu och satte tre 3or direkt! Men också Sven-Åke som med sina 8 poäng avancerade från elfte till första plats i tabellen! 

Kommentar om omgång 1:
Säsongen är igång och med den vår egen tipstävling som ju inte bara är ett mått på skicklighet utan också ett prov i uthållighet. Att vara med i de flesta omgångarna brukar löna sig. Det var 26 deltagare i premiären (mycket bra!) och vi kan hoppas på att fler strömmar till framöver.

De flesta av oss måste böja oss för dem som drog in poäng på Charlton. Enligt välbetalda experter en solklar hemmavinst för Blackburn blev det motsatta, vilket sex tippare hos Swedish Addicks hade räknat ut. En av dessa var Helsingborgs bästa skomakare som även matade på med poäng i den svårfunna matchen i Wigan och i två matcher till.  Skon tar därmed en solklar ledning redan in i första kurvan. Tvåa ligger Juha, en av årets nya värvningar till oss norr om Blekinge och som tack vare fler treor placerar sig före dokumenterat skicklige Johan som var i segerläge ända in i sista omgången förra året.