Tipstävlingen går in på sin trettonde säsong. 

Tipsligan 2018/2019

Efter varje omgång av tävlingen uppdaterar vi listan som ni hittar här


Hallo Footballs lovers.
Så var det dax att mäta våra tipskunskaper igen. För fjortonde gången kör vi igång denna numera klassiska tävling där vinnaren alltid kommer från sydsverige men där alla deltager med ett glatt och friskt humör.

Omgång 1.

Så körde vi då igång en ny tipstävling och må bästa hen vinna. Första omgången blir lite svår att redovisa redan nu då det otroliga trycket från nya deltagare gjorda att vår sida kollapsade. Vi har kallat in expertis från Torrevieja (ordförande Lars) men eftersom han troligen flyger med Ryan vet vi ju inte när hjälpen kommer. Vi konstaterar att de flesta av er hade fler poäng än vad Charlton fick denna första omgång och hoppas kunna återkomma med mer exakta resultat vad det lider. 

Omgång 2 och 3

Se bifogad fil. 
Är fortfarande lite problem med redovisningen men vi jobbar 24/7 på att lösa detta. Tippa på, inget kommer att gå förlorat.

Omgång 4

Hej alla tippare. Nu verkar det som vår eminenta IT-avdelning fått ordning på alla konstigheter i Exel filernas värld vilket innebär att vi kan presentera ett resultat för varje omgång.
Denna veckas vinnare blev SÅL och Bengt H som båda fick ihop 7 pinnar vilket dock inte räckte till total ledning. Den innehar för närvarande John med 18 poäng följd av tre man på 16, nämligen Bengt,Gunnar och Hans. Nu är vi ju bara i början av säsongen och alla liksom Charlton har ju chansen att avancera i tabellen.  Skulle det vara något som vi missat i rättningen så hör av er, dock så tar denna avdelning nu 2 veckors semester så nästa uppdatering torde inte bli före mitten av september.

Omgång 5 till 7.

Här kommer de hett efterlängtade poängen för omgång 5 till 7.

Omgång 8
Vinst för Charlton och för Mats som tog hem veckans omgång tätt följd av det äkta paret från Lund. Bra jobbat.
I totalen är det myckt jämnt med hela 6 man inom 1 poäng så spänningen är redan olidlig.

Omgång 9

En stark bortapinne mot Luton är inte att förakta och en lever hoppet om en plats i toppen av ligan. Hoppas och drömmer om en totalseger gör säkert också veckans segertippare nämligen allas vår busschaufför från Söders höjder, Gunnar som med en kanon 10:a klättrade upp till en andra plats i tävlingen. Leder gör SÅL men han har många hungriga förföljare i hasorna. Kämpa på.

Omgång 10

Förlust för Charlton och inte mycket i poängväg för våra tippare heller. 
3 man lyckade dock snickra ihop 5 poäng vardera och blev med det veckans segrare. Adam, Lenhovda-Anders och Gunnar var de som var hetast och Gunnar tog därmed också täten i ett jämnt fält.   

Omgång 11

En fin seger för Charlton blev det men det var lite snålare i tipstävlingen och 5 poäng räckte för veckoseger något som hela 4 man klarat ut, nämligen Gunnar,Rune,Paul och P-I med ett särskilt hedersomnämnande till P-I som satt alla 5 tipstecknen. I totalen så börjar nu Gunnar ( 45 ) att segla iväg och med 5 poängs försprång till Adam och SÅL (40 ) så kanske den efterlängtade Stockholmsvinsten kan bli verklighet.

Omgång 12.

Vi önskar alla tappra Charlton supportrar välkomna hem igen efter helgens resa. Resultaten kunde väl blivit bättre men man får inte alltid som man vill. Rochdale lär vara en härlig stad och jag är säker vi får höra mycket gott om denna pärla i Greater Manchester. Veckans tips skötte NML bäst och gick med 9 pinnar ( 3 rätta sifferresultat, respekt ) hem med en solklar seger före Lenhovda med 8 och Ingrid med 7.  I totalen kunde Gunnar hålla undan och med 48 poäng ledaer han nu före SÅL och Adam med 45 vardera. 

Omgång 13.

En riktigt bra omgång med vinst för Charlton och årets högsta tipsresultat då vi lyckades skrapa ihop hela 110 
poäng tillsammans.  Bäst i skrapandet blev Bengt,Erik och Dyken som alla tre fick ihop 8 poäng tätt följda av Johan A, Victor och SÅL med ett särskilt plus till den sistnämda som hittade resultatet Wolfs-Spurs 2-3, snyggta jobbat. I total toppen fick nu Gunnar sällskap av just SÅL och de har med 53 poäng nu 6 pinnars försprång till trion Adam,Bengt och Hans. Spännande fortsättning följer.

Omgång 14

Johan D, med 8 poäng, avgår med segern denna vecka tätt följd av en trio med 7 pinnar, nämligen Filip,Skomagarn och Victor. I totalen tappar Gunnar mark och i ensam ledning hittar vi nu SÅL.  

Omgång 15.

Sven-Åke rycker i täten och har nu efter en ny veckoseger 8 poängs försprång före Gunnar och hela 11 pinnar till Johan A. Glädjande nog blev det också nya friska pinnar till CAFC och kvalplats för tillfället. Kämpa på i vintermörkret.

Omgång 16.

Stor derby omgång i GB men också lite FA-cup spel och där gick det ju som vanligt för Charlton och sorti mot Doncaster. Heta derbyn var det bla på Emirates där Arsenal lyckades vända mot ett blekt Spurs och nu kan skryta med att vara bäst i norra huvudstaden. I Liverpool dröjde det till 96:e minuten innan en segrare kunde koras och det blev Klopps pågar som fixade det tillsammans med Evertons landslags keeper. I vår tipstävling var Mats outstanding och skrapade ihop finfina 7 poäng och var klart före ett gäng på 5 poäng. I totalen leder fortsatt SÅL, nu före Johan A och Gunnar som trea. 

Omgång 17

Tråkig förlust för Charlton men Benno var glad ändå för med en finfin nio poängare blev han veckans tippare.
Med två poängs avstånd följde sedan en trio med Gunnar,Kevin och Magnus P. Veckans överraskning var väl att Chelsea lyckades välta Man C över ända, något som sett omöjligt ut de senaste veckorna. I totalen behåller SÅL ledningen, nu 6 pinnar före GP och hela elva före Johan A samt Lenhovda.
 
Omgång 18

Vinst för Charlton och livet leker. Så tycker även Gunnar som tar hem veckans omgång med 9 poäng, tätt följd av SÅL med 8. I sammandraget betyder det att dessa två drar ifrån resten och att det lutar åt en tvekamp dessa två emellan om slutsegern.

Omgång 19.

Åter vinst för Charlton som är inne i en bra period och nu bör sikta på direktuppflyttning. Veckans kioskvältare hittar vi i Manchester där mästarna City stod på öronen mot kristall laget från södra London. Palace seger måste vara årets skräll så här långt, våra drygt 20 tippare hade tippat i snitt 3-0 och så slutar det 2-3. Fotboll är kul. Tyckte tydligen även gubbarna i United som så snart de blev av med Murre  kunde tänka sig att jobba lite mer. Fotboll kan ju vara kul insåg de. Mest kul denna omgång hade dock Ingrid som med 6 poäng blev  årets Julmästare tätt följd av en trio på 5, Adam;Magnus och Mats. Totalen behåller SÅL i ett järngrepp och ligger nu 6 pinnar före Gunnar.  

Önskar er alla en God Jul.

Omgång 20.

Så var årets tippande klart och med en fin 7:a blev Benno avslutningsvinnare. Nu fortsätter vi ju nästa år  men för tillfället år SÅL bäst med 83 poäng följd av Gunner 76 och Lenhovda samt Johan A på 71.

Ett Gott Nytt År tillönskas alla Charlton tippare.

Omgång 21

Solklar seger för Johan D i årets första omgång. kan dock ändra sig lite då en match blev flyttad. Men 7 poäng för Johan gav en stor ledning före Benno,Mats och Hans som knaprade ihop 4 vardera. I totalen håller SÅL undan och har redan ett starkt grepp om slutsegern. Ber er alla att gå igenom edra resultat då det verkar ha blivit något fel i sammanräkningen. Återkoppla gärna om ni hittar något. 

Omgång 22

Så var då åter en underbar vinterhelg över i sköna Skåne. Under en klarblå himmel och med gnistrande snökristaller utmed skidspåren har vi kunnat avgjuta ytterliggare en underbar fotbollshelg från moderlandet. Då Charlton gjorde sin plikt och tog hem en suverän bortaseger och därmed stärkte sina uppflyttningsmöjligheter så var helgen maxad. Bäste tippare blev Lars L som lyckades hitta 5 poäng i en svår omgång där flera favoriter, såsom CP och Spurs, stod på öronen. Hans och P-I hängde på med 4 pinnar medan sista pallplatsen delades av Gunnar och Kevin med 3 poäng vardera. I totalen håller SÅL undan men har nu "bara" 7 poängs försprång på Gunnar. 

Mvh Valen
 

Artikeln skriven av Anders Valefors 20190113