Tipstävlingen går in på sin trettonde säsong. 

Tipsligan 2017/2018

Efter varje omgång av tävlingen uppdaterar vi listan som ni hittar härHallo Footballs lovers.
Så var det dax att mäta våra tipskunskaper igen. För trettonde gången kör vi igång denna numera klassiska tävling där vinnaren alltid kommer från sydsverige men där alla deltager med ett glatt och friskt humör. Ber att få återkomma med  mer detaljer om de första omgångarna men i ledningen efter 2 avverkade heat har vi Magnus med 9 pinnar före nykommlingen Benno på 8 poäng.  

Kämpa på.

Omgång 1-3

Efter 3 omgångar av årets tips tävling har vi en nykommling i täten. Benno leder på 14 pinnar före Magnus på 12 och Johan med 11 poäng. Regerande  mästaren Bengt sladdar i kön men får nog snart upp farten. Väl mött på årsmötet näst kommande helg. 

Omgång 4.

Vill gärna börja med att tacka Lars och övriga arrangörer och deltagare för ett bra och väl planerat årsmöte. Som vanligt flöt det på bra och svåraste frågan blev var näste möte skulle hållas. Till mångas förvåning blev det till slut Örebro som fick mest bifall, med 100 % fler röster än tvåan !
Veckans tips behärskade P-I bäst och med en fin 7-poängare höll han undan före en kvartett på 5 poäng, Gunnar,Hans, Revisorn och Skon.
I totalen spetsade det till sig rejält och där delar nu Benno och Mange ledningen på 16 poäng tätt följda av Johan och P-I på 15 och Lars med 14.

Omgång 5

En stenhård fight om första platsen denna vecka resulterade i en tredelad vinst. Bengt,Magnus och Victor lyckades alla med bedriften att hämta hem 9 poäng och därmed få smaka segerns söta smak. Även vårt Charlton ångar ju på och med en ny vinst så hägrar ju snart direktuppflyttning. Totalen leder nu Magnus på 25 pinnar före Vic 22,Bengt och Benno på 21 och Johan och Lars på 19. Vår ärade revisor har på 2 starter fixat ihop klart godkända 10 poäng och kommer snart att dyka upp i resultat tabellen.

Omgång 6

Ingrid och Johan gjorde gemensam sak av denna omgång och var helt överlägset bäst med 8 poäng vardera och distancerad trea blev Magnus med 5 poäng. I totalen håller dock Magnus undan och har nu ett försprång på 3 pinnar till Johan. 

Omgång 7

En relativt svår omgång vad gäller att förutse rätt resultat medan tipstecknen satt där de skulle i stor omfattning. John, Lars och Tomas delade på veckan seger med 6 poäng var. Johan kände sig möjligen tillfreds med förra veckans resultat och hoppade över denna omgång vilket kan visa sig ödesdigert i sammanräkningen och Magnus drog utökade sin ledning med 100 % jämfört med förra veckan!

Omgång 8

Förhoppningsvis har vi fått ordning på datorproblemen nu och kan börja koncentrera oss på tipsresultaen. Denna omgång blev det jämnt i toppen då både Victor och Kevin skrammlade ihop 7 poäng och lämnade en kvartett på 5 poäng bakom sig. Anders " Lenhovda " övergav för en gångs skull sin negativa taktik och satsade på Charlton seger vilket ju gick sådär. De flesta fick ihop någon pinne på ManC-CP resultatet men ingen prickade 3-2:an mellan PET-WIG. Totalt är det lite stiltje med Magnus i topp före Benno och Victor men det får vi gemensamt se till att ändra på nästa vecka.

Omgång 9

Vår mutiple Stormästare Magnus verkar att ha återfått storformen efter en långvarig svacka och är nu i kanonform. Hela 9 poäng samlade han in i ladan denna omgång och var därmed överlägsen veckovinnare. I hans kölvatten forsade Gunnar,Hans och THomas fram till vardera 6 poäng. Totalen är oförändrad med Magnus i topp före Benno, dock är avståndet dem emellan nu hela 10 pinnar.

Omgång 10

I denna något stympade omgång där vi får nöja oss med 4 resultat än så länge så visade Thomas hög klass och avspisade restan av gänget med en fin 8 poängare. Som god tvåa följde Benno före Mats och därmed knaprade Benno in lite på den fortfarande ledande Magnus, det skiljer nu bara 7 pinnar dem emellan. 

Omgång 11

En fin vinst på The Valley med tiotalet svenska Addicks på plats satt ju fint. Sen följde ju en trevlig match på sydkusten då våra resande supportrar fick se Soton spela 2-2 mot Newcastle. I tipsligan så var Hans den överlägset bäste denna vecka och tog med 7 poäng hem en klar etapp seger före Rune med 5 och ett gäng på 4:a. Totalt drygade dock Magnus ut sin ledning som nu åter har växt till 10 poäng före Benno. 

Omgång 12

En svårtippad omgång där bla ManU nederlag mot Hudd fällde många. CP nystartade vinstrad blev inte så långvarig då man stod på näsan igen, denna gång mot Newcastle, Charlton däremot ångar på och det kan kanske sluta på ett trevligt sätt denna säsong. I vår tävling var altmeister P-I suverän och demolerade med sina 8 poäng resten av gänget även om Rune försökte att haka på med sina 5 pinnar. I totalen är det fortfarande Magnus i täten klart före John, Bengt, Benno och P-I.  

Artikeln skriven av Anders Valefors 2017-10-22.